We wilden heel graag nog op vakantie ondanks alle Corona perikelen. Wintersport won het van het ontluikende voorjaar in Andalusië. Denkend over alle coronamaatregelen en het zoveel mogelijk mijden van drukte kozen we voor een bekend adres, Hotel Montafonerhof in Tschaggungs in de Montafon. We zijn nu voor de vierde keer hier (de eerste keer in de zomer en daarna al twee keer in de winter). Nog een reden om voor Montafonerhof te kiezen: het verrukkelijke eten! Om meteen net de deur in huis te vallen: gisteren een dessertbuffet en vandaag een voorgerechtenbuffet.

We zijn gisteren aangekomen na een uiterst voorspoedige reis. Geen files en nauwelijks Baustellen. Het kan dus wel in Duitsland! Het weer hier in Oostenrijk was schitterend gisteren. Kaiserwetter noemen ze dat. In het hotel voelde als vertrouwd tot de chauffeur van de hotelskishuttle aan toe. We waren ruim op tijd hier en hadden dus nog tijd voor een korte wandeling en even shoppen voor FFP2 neus-mond-maskers (en chips). Het diner was, zoals verwacht, voortreffelijk en werd begeleid door livemuziek. Een man met Spaanse gitaar en een man met trekzak speelden hele gevarieerde muziek, van typisch Oostenrijkse deuntjes tot een zeer verdienstelijke versie van een nummer van AC/DC. 

Voor zo’n eerste dag skiën kiezen we graag voor rustige, brede en gemakkelijke pistes. Hier in de Montafon betekent dat het skigebiedje Golm. Leuke, lange, gemakkelijke en goed geprepareerde pistes zijn fijn om in te komen. Wel bleek het vanochtend op de hogere stukken nog nevelig waardoor het zicht soms beperkt was tot de volgende een a twee pistebordjes. De eerste afdaling was nog echt een beetje inkomen al ging die ons beiden goed af. We waren laat vertrokken vanwege uitslapen, spullen verzamelen en in de juiste zakken stoppen etc. Daarom hebben we na de eerste twee afdaling al gepauzeerd. Aangename lunch op een terras waar we wel hele koude vingers en neus kregen. 

Na de lange pauze ging het skiën gelijk veel lekkerder. Nog een paar hele fijne afdalingen gemaakt, een kopje koffie gedronken en een kwartier voor de laatste Kontrollfahrt de dalafdaling genomen. Overigens was het ondertussen mooi weer geworden waardoor we toch wat foto’s konden nemen. Ondanks dat het allemaal erg goed ging is zo’n eerste dag toch weer best vermoeiend. Terwijl we dit schrijven (wachtende op het dessert) lonkt het bed al. 

O ja, we hebben vandaag 28 kilometer geskied. Niet heel veel maar voor een eerste dag is dit waar we al jaren ongeveer op uitkomen. En in die 28 kilometer we we 4200 hoogtemeters geskied (afdaling uiteraard).

Categorieën: Wintersport

2 reacties

RiAnt · 2022/01/31 op 18:02

Hopelijk morgen beter weer, hier is het trouwens onstuimig weer, dus je mist hier niets. Veel ski plezier morgen….

Liesbeth · 2022/01/31 op 01:05

Christel met de ogen dicht? Dat kan wel wat charmanter en/of beter worden gefotografeerd toch 🙂 Veel plezier morgen!

Gesloten voor reacties.