24,6km – 1:39h

Omdat een regenachtige middag voorspeld was, wat weer eens mee bleek te vallen, en Christel niet helemaal lekker was, besloten we maar een klein stukje te fietsen en deze dag verder uit te rusten op Goeree-Overflakkee.

We peddelden vanochtend eerst rustig langs een uitgestrekt en weids natuurgebied aan het Grevelingenmeer, de Slikken van Flakkee. Wij zagen voornamelijk gras. Wel mooi overigens. De slikken lagen waarschijnlijk verder van het fietspad af, buiten ons gezichtsveld. 

De enige stop was het wederom fraaie Ouddorp waar we zowaar geshopt hebben. Christel had haar bibliotheekboek uit en wilde toch nog wat te lezen hebben. Het andere boek hebben we per post naar huis gestuurd. Heel erg veel goedkoper overigens dan een vergelijkbare actie in Zwitserland in 2016, op weg naar Rome. Daarnaast hebben we nog wat levensmiddelen ingeslagen. 

Na de lekkere lunch was het nog maar een paar kilometer naar ons hotel, direct aan de duinen gelegen. De eerder voorspelde regen kwam er niet dus we konden, naast het luieren en Tour de France kijken, nog mooi een wandelingetje naar en over het strand maken. Daar zagen we alsnog slikken en vogels, meeuwen, kluten en een lepelaar, die hun kostje bij elkaar scharrelden. Het zand was grotendeels goed te belopen en niet mul al was het op sommige plaatsen erg glad en kleefde het flink aan de schoenen. 

De rest van de middag gelummeld. Bij het avondeten voelde Christel zich weer prima. Morgen gaan we dus verder en steken we over naar Zeeland. 

Download file: 5_Kort_ritje_naar_het_strand_bij_Ouddorp.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2021/06/28 op 22:57

Wat fijn dat jullie drooggehouden hebben wij hebben in ongeveer 5 min. 27 mm regen gehad dat was een flinke bui, maar goed bij jullie niet, toen vaak aan jullie gedacht. Gr…

Gesloten voor reacties.