63,1km – 3:41h

Rond 17:30 waren we bij onze B&B in Herkingen op Goeree-Overflakkee. Slaapplaats is een soort blokhut in de tuin. Van alle gemakken voorzien. We dachten net twee minuten te laat te zijn vanwege de bui die losbarstte maar dat was nog niets met wat er daarna naar beneden kwam toen we eenmaal droog binnen zaten. Gelukkig aten we vanavond hier. De gastheer had een heerlijke tapas plank voor ons bereid. Lekker met een glaasje rode wijn erbij!

Vanochtend zijn we wat later dan gepland vertrokken. Beetje te veel gelummeld en beetje opgehouden door wat dingetjes. Meteen na het vertrek reden we het duingebied bij Oostvoorne in, een heel mooi stukje van het traject, evenals het stuk wat hierna volgde via Rockanje naar de Haringvlietdam. We hadden verwacht dat die saai zou zijn maar het tegendeel was waar. Nu is die ook kort en met het zicht op de zeilbootjes op het Haringvliet is het een vermakelijk stukje. Meteen na de dam hebben we geluncht bij Restaurant Zoet en Zout. De garnalenkroketten waren lekker, het terras heel druk en de naam bijzonder grappig.

Na de lunch fietsen we, voorbij Stellendam, de saaiste kilometers van vandaag. Lange rechte stukken, vaak met wat wind tegen met alleen wat landbouwgrond als decor. Bij een leuk sluisje, even voor Sommelsdijk en Middelharnis, veranderde dat. Beide zijn leuke dorpjes met mooie huizen en geveltjes en natuurlijk een leuke haven. En aan die haven troffen we weer terrassen aan om op neer te strijken. Een fijne pauze voordat we een aardig stukje langs het Haringvliet op fietsten, pal tegen de wind in! Dus Leon weer voorop. Aan het eind van dat stuk hebben we op een strandje vlak voor ‘Stad aan het Haringvliet’ een bak kersen verorberd. We zagen, bijna te laat, dat het in de verte begon te betrekken. Tot dan was het fraai zomerweer geweest met vrij veel zon en tamelijk hoge temperaturen. Met de wind nu grotendeels in de rug spoedden we ons naar Herkingen toe waar we net te laat of net op tijd aankwamen.

We hebben nog geen idee wat we morgen gaan doen. Dat bedenken we, mede aan de hand van de actuele weersverwachting, morgenvroeg wel.

Download file: 4_Goeree_Overflakkee.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2021/06/27 op 23:31

Alweer mooie plaatjes. Gelukkig vandaag mooi weer wij ook tot ongeveer 6 uur, voor morgen ziet het er niet zo goed uit maar hopelijk valt het mee. Mooie dag morgen

Gesloten voor reacties.