56,9km – 4h

Het weer was vandaag erg grijs, maar in tegenstelling tot de ander dagen tot nu toe, geheel droog! We vertrokken droog, fietsten droog en kwamen droog aan. En al was het door de wind wat kil, die wind hadden we meestal in de rug, zo ook op de Brouwersdam tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. En daar wil je liever eigenlijk ook niet fietsen met een stevige tegenwind.

Vanochtend namen we weer eens de tijd voordat we op de pedalen traden. Geen probleem want de route was niet al te lang. Het eerste deel was een lusje op het noordwestelijk en westelijk deel van Goeree-Overflakkee. We kozen de route vanwege het duingebied, dat inderdaad heel fraai was. Verrassend was het charmante dorpje Goedereede waar we eerst nog doorheen fietsen. Bijna alle dorpjes hier hebben wel wat. De duinen boden veel afwisseling met mooie plantjes, waaronder bloeiende orchideeën en fraaie vergezichten.

Aangekomen bij de Brouwersdam was het tijd voor lunch. En na de lunch mochten we de Brouwersdam over. Weer viel het reuze mee. Ten eerste konden we de hele tijd genieten van de vele watersporters, waaronder kitesurfers en een surfvariant die wij nog niet kenden, met een los zeil (zonder mast) wat wel op een vlindervleugel lijkt. En ten tweede hadden we de wind pal in de rug. Heel fijn, want je rijdt daar volledig zonder enige bescherming. We hadden dus nog alle tijd om wat dorpjes op Schouwen-Duiveland te bekijken, direct op de route of met een klein lusje. In één zo’n dorpjes werden, bij een gewoon woonhuis, langs de weg Schouwense kersen verkocht. Heel erg lekker! Brouwershaven bleek ook zo’n leuk dorp, waar het goed toeven was op een terrasje met koffie met gebak (red velvet cake heette het, maar het was een soort taart!).

Na die koffiepauze was het niet ver meer naar ons hotel in het wederom charmante Noordgouwe. Ook dat laatste stuk route was nog leuk en afwisselend, zoals eigenlijk de hele dag erg mooi was. Extra leuk was dat we stukjes over smalle schelpenpaadjes over de dijk fietsten. Heerlijk.

Download file: 6__t_Westen_van_Goeree_Overflakkee_en_naar_Schouwe_Duiveland.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2021/06/29 op 23:05

Na weer genoten te hebben van de mooie plaatjes is hier nu tijd om naar bed te gaan,welterusten.

Gesloten voor reacties.