Daar zijn we nu wel achter! Vandaag dan de weersverslechtering die al een paar dagen geleden voor vandaag aangekondigd was. Daarom hadden we een korte etappe gepland. Op tijd vertrokken toen het nog droog was, maar vervolgens toch zo’n 40 van de 50 kilometer in de regen of miezer gereden. Het weer was daarmee slechter dan voorspeld. Tja. Maar ondanks het weer toch ook weer genoten van een mooie en hele rustige route. Met de kastelen aan het begin! En veel mooie en ontzettend groene heuvels. Dan weten we ook waarom de regen nodig is ;-).

We vertrokken dus op tijd uit Füssen. Al na een paar kilometer voerde de route ons door Hohenschwangau. Hier zijn twee hele bijzonder kastelen, op een steenworp afstand van elkaar. Het beroemdste is Schloss Neuschwanstein, een 19e eeuws sprookjeskasteel, gebouwd in opdracht van koning Lodewijk II. Dit kasteel stond model voor het kasteel uit het logo van Disney. We hebben dit kasteel niet bezocht maar zagen het vanaf een afstandje mooi boven het stadje en het groen uittorenen. Het tweede kasteel is Schloss Hohenschwangau in nieuwe gotische stijl. Dit was de zomerresidentie van koning Ludwig II. Helaas konden we dit, eveneens imposant en sprookjesachtig, kasteel, wat minder goed zien.

Een paar kilometer na Hohenschwangau begon het te regenen. Eerst zachtjes en toen hard en harder. Met regenkleding aan bleef het goed te doen al zullen we de volgende keer toch ook maar de regenhoes over onze schoenen doen. Die bleven van binnen wel zo goed als droog, het voordeel van Goretex, maar zijn nu toch erg nat van buiten. We fietsten flink op en af door heel erg groen landbouwgebied. Zelfs na zo’n warme zomer was het nog opvallend groen. Er valt hier dus wel vaker regen! Het is hier ongetwijfeld mooier bij zonnig weer maar de regen en lage wolken hebben toch ook wel hun charme. Een charme die we overigens liever niet te vaak meemaken. We kwamen ‘s ochtends trouwens wel nog verrassend veel andere fietsers tegen.

Rond 13:45 waren we in Bad Kohlgrub waar we een erg grote kamer in een hotel hebben (eigenlijk een garni, want zonder restaurant). En, omdat Bad Kohlgrub een kuuroord is, heeft het hotel een zwembad en sauna. Christel kon dus lekker opwarmen bij en in het, kleine, zwembad. Verder hebben we vandaag niet zo heel veel gedaan behalve een planning gemaakt voor komend weekend en hotel geboekt voor de belangrijke dag van morgen en lekker Italiaans gegeten.

Statistieken
50,2 km – 3:10 – 15,9 km/h – 520 hm

Download file: 05-09-19.gpx

1 reactie

RiAnt · 2019/09/05 op 21:56

morgen hopelijk voor jullie morgen mooier weer en een heel mooie dag!!!!!!!!!!!!!!!!

Gesloten voor reacties.