Wederom een heel erg mooie route langs de voet van de Alpen. Steeds vaker krijgen we zicht op de echte hoge bergen. En wederom moest er flink en vaak geklommen worden. Net wat minder dan gisteren maar de afstand was dat ook. Op dit stuk wel wat vaker langs drukkere wegen, maar vaak genoeg ook rustige binnenwegen en (verharde) landweggetjes en een enkele keer zelfs onverhard, zoals langs de Iller. En weer met fantastisch weer gefietst. Als dat toch eens zo kom blijven (maar dan hebben we weermannen en -vrouwen het volkomen mis). En we eindigen vandaag in Füssen, waar je normaal alleen langsrijdt op weg naar vakantie in Oostenrijk of verder. Onterecht, zo zou blijken.

We vertrokken vanochtend rond 10:00. De eerste stop was het stadje Immenstadt, met een fraai oud centrum. Dat hebben hier overigens alle stadjes wel. Na Immenstadt reden we kilometers lang over een mooi en onverhard pad langs de Iller naar Sonthoven, de zuidelijkste stad van Duitsland. Tussendoor hebben we nog even bij een meertje staan kijken naar waterskiërs die aan het oefenen waren. Sonthoven is mooi gelegen en omringd door fraaie bergtoppen. De route bleef na Sonthoven nog een kort stuk vlak om vervolgens tot op de laatste 10 kilometer na, voortdurend op en af te gaan. Het hoogste punt bevond zich op zo’n 1000 meter. Haben wir geschafft! Maar naast de mooie klimmetjes volgden natuurlijk evenveel mooie en soms lange afdalingen. Heerlijk! We hadden bijna voortdurend zicht op de Alpen met steeds hogere en ruigere toppen. Zelf reden we meest door groen, agrarisch, gebied met om de paar kilometer een typisch Beiers dorp. Huizen, vaak oud, met fraaie schilderingen erop en kenmerkende kerkjes met een soort van ui-vormige spits van de kerktoren (regelmatige in de steigers trouwens) kleurden de lommerrijke dorpen en stadjes. Één van de highlights was de Hopfsee. Mooi gelegen en zeer toeristisch! Maar het absolute hoogtepunten van vandaag was toch wel ons einddoel, Füssen!

Rond 17:30 waren we in Füssen. Op weg daarnaartoe kregen we al een kijkje op Schloss Neuschwanstein waar we morgen langs fietsen. We hadden nog voldoende tijd om Füssen te bekijken voordat we iets wilden eten. En dat was maar goed ook. De Altstadt van Füssen is bijzonder mooi. Leuke straatjes, mooie gebouwen en daarbovenuit torent het Hohe Schloss. De binnenplaats van dat kasteel was nog te bekijken wat ook weer echt de moeite waard bleek. Zo jammer dat je normaal alleen maar voorbij jakkert op weg naar het zuiden! We sloten vandaag af met een etentje in een goed Italiaans restaurant waar we al even keken naar de plannen voor de komende dagen die ingegeven worden door weersvoorspellingen en de wens om vrijdag in een extra mooi hotelletje goed restaurant te zitten. Ik zie dan Abraham.

Statistieken
71,2 km – 4:51 – 14,7 km/h – 830 hm

Download file: 04-09-19.gpx

3 reacties

Judith · 2019/09/05 op 18:40

Schitterende route
Wij zeiden al tegen elkaar. Misschien volgend jaar nog een keer de route fietsen. Wij zijn er verliefd op geworden. Mooi weer hadden wij de hele vakantie, maar tijdens het fietsen was wel de dambreuk en daarmee grote overstromingen op het traject verderop. Uiteindelijk was alles open tot de chiemsee die ook overstroomt was. Met een stuk trein wel het eindpunt gehaald.

RiAnt · 2019/09/05 op 00:19

Prachtige foto’s. Wat is dat genieten, hopelijk hebben de weergoden de komende dagen het mis.

Liesbeth · 2019/09/04 op 23:19

Naar aanleiding van het eerste stukje vraag ik me nog steeds af wat een kerktoren met Diebsturm betekent? Verder weer heerlijk aan het meegenieten 🙂

Gesloten voor reacties.