Vanavond bereikte ons ook het bericht over de vreselijke aanvallen op moskeeën in Christchurch. Wat een vreselijke terreurdaad. Houdt het nu nooit eens op? Wij zitten ver van het gebeuren in Christchurch af en hebben dat ook aan familie laten weten. Neemt niet weg dat ook wij geschokt zijn en meeleven met de mensen hier.

Vandaag overdag hadden wij daar allemaal nog geen weet van. We hadden weer eens een topdag. Vanochtend zijn we gaan zeekajakken bij Cathedral Cove en vanmiddag zijn we te voet terug gegaan en heeft Christel in twee baaien gesnorkeld.

Sue, van Oyster River Retreat, had gisteravond voor ons het kajakken geboekt. Vanochtend dus weer op tijd op om rond 8:30 in Hahei te zijn. We hadden een leuke groep met twee Canadezen, twee andere Nederlanders en nog twee anderen, waarschijnlijk Amerikanen. Een kleine groep dus en daar hadden we later best wel voordeel bij. Na de nodige instructie, vergelijkbaar met die in Golden Bay maar weer een paar dingen bijgeleerd, gingen we het water op. De kajaks waren vergelijkbaar met die van Golden Bay, dus ook weer sturen met pedalen. Dit keer zat ik achter en moest dus sturen. We hebben achtereenvolgens Gemstone Bay, Stringray Bay en uiteindelijk Cathedral Cove bezocht. Het was hier weer geweldig kajakken met lage golven maar een heel erg mooie kust met fraaie eilandjes. De baaien die we bezochten waren ook stuk voor stuk de moeite waard.

Op de heenweg gingen we als groep in onze kajaks een grot in waar gids Keith een groepsfoto maakte (die hoop ik later nog te krijgen). Erg gaaf. Het water in de grot deinde op het ritme van de branding. In Stingray Bay zagen we, dichtbij de kajak, een …rog (Ray). Wat een elegant zeedier! Elders zagen we mooie vissen met blauwe stippen op hun rug. Door het ontzettend heldere water en de rustige oceaan vandaag zag je anderhalve meter diep nog scherp. Het doel van de trip was Cathedral Cove, een hele mooie, beroemde en daardoor ook drukke baai met fraaie rotsen en onderdoorgangen in de rotsen. Logisch dat het hier druk is! Op het strand van Cathedral Cove hebben we een overheerlijke kop koffie (cappuccino voor mij en flat-white voor Christel) genoten. Keith had net zo goed barista kunnen zijn!

Na een fijne pauze in Cathedral Cove en de mogelijkheid om wat rond te kijken en foto’s te schieten, vingen we de terugweg aan. Dit keer niet langs de kust maar via de eilandjes voor kust. Bij één eiland kajakten we door een onderdoorgang c.q. grot in het eiland. Heel erg gaaf! We zagen ook nog een in het water lummelende zeehond. Geinig. En her en der deed Keith een stop met de 4 kajaks zij-aan-zij en hij er dwars voor en dan vertelde hij wat wetenswaardigheden. Al met al was deze tocht zeker zo mooi als de kajaktocht in de Golden Bay. Zeekajakken is toch echt veel leuker, en in NZ ook veel mooier, dan het gewone kajakken wat we wel eens in NL en Zweden deden.

Eenmaal weer aan land zijn we snorkel en zwemvliezen gaan huren zodat Christel ’s middags kon snorkelen. Na lunch en een kort bezoek aan onze B&B om nog wat spullen te halen zijn we weer naar Hahei gegaan. Daar wandelden we over een fraai pad naar achtereenvolgens Gemstone Bay en Stingray Bay. Christel heeft in beide baaien heerlijk gesnorkeld en diverse vissen gezien van ca. 10-50 cm plus nog een rog, van kop tot staart ca. 1 meter op slechts een paar meter afstand! Zelf heb ik het ook nog even overwogen maar heb uiteindelijk even van het water genoten maar niet gesnorkeld. Is toch niet zo mijn ding.

We waren op tijd terug in Oyster River Retreat om nog even te relaxen. Daarna zijn we in Cooks Bay gaan eten bij Go Vino. Dat bleek een geweldig restaurant te zijn. Werkelijk voortreffelijk eten. Sommige gerechten zouden zo op het menu van een sterrenrestaurant kunnen wat ons betreft. Zo goed dat we gelijk geboekt hebben voor morgen!

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Liesbeth · 2019/03/15 op 17:34

Ik vind het strand van Cathedral cove ook wel heel mooi (en wat minder desolaat dan het Wahahawashetookalweer strand) !

Gesloten voor reacties.