Onze laatste dag in Coromandel hebben we doorgebracht met een erg fraaie rondrit langs diverse dorpjes, baaien en stranden. Hoogtepunt was de (korte) wandeling naar New Chums Beach. Coromandel is heel erg mooi, de wegen zijn rustig en nooit recht en gaan op en neer. Coromandel is namelijk ook erg heuvelachtig of zelfs bergachtig.

Na een rustig ontbijt vetrokken we voor ons tochtje. De eerste plek die we bezochten was Whitianga, één van de grotere dorpen in Coromandel met behoorlijk wat faciliteiten. We konden hier tanken en brood voor onze picknick kopen. We hebben even rondgekeken in de haven van Whitianga. Vervolgens reden we over een mooie soort van bergweg naar Kuaotunu voor een tussentop met koffie waarna we doorreden naar Otama Beach en vervolgens Opita Bay. Beide waren zeker de moeite waard. Na even gewandeld te hebben over het strand van Opita Bay hebben we daar gepicknickt.

Na onze eenvoudige lunch reden we via Whangapoua waar we aan onze korte wandeling naar New Chums Beach begonnen. Dat strand ligt nogal achteraf en kan alleen via een wandeling bereikt worden waarbij je eerst een kleine zeearm moet oversteken (op blote voeten, kniediep), gevolgd door een wandeling over een smal rotsstrand. Dan steek je even een heuveltje over om op een fraai en rustig strand te komen. Er was daar een heerlijke branding, we zagen 2 surfers oefenen op een board. En nadat vanochtend het weer wat grijs was, was het vanmiddag al weer helemaal opgeknapt. Altijd fijner voor ons en de foto’s. Dit strand en de wandeling ernaartoe waren toch wel de hoogtepunten van vandaag. In totaal maar liefst 4x een stuk op blote voeten door het water en over het strand gelopen.

De rit terug via Coromandel Town en de zogenaamde 309 Road (dwars over het schiereiland over een gravelweg) waren ook weer van een grootste schoonheid. Op de 309 stopten we voor een bezoekje aan de fraaie Waiau waterval. Eenmaal terug bij de Oyster River Retreat hebben we een korte wandeling door de immense tuin gemaakt. We hebben lang niet alles gezien maar wel een indruk gekregen van de omvang en de schoonheid van de ‘tuin’.

Morgen gaan we naar Auckland voor ons laatste dagje NZ.

Categorieën: Vakantie

3 reacties

Marie-José · 2019/03/16 op 21:14

Goeie reis terug gewenst! Tot gauw!

RiAnt · 2019/03/16 op 13:55

Geniet deze laatste dag in NZ nog van Aukland

RiAnt · 2019/03/16 op 13:51

Nog een mooie dag gewenst

Gesloten voor reacties.