Jippie we zijn weer aan het fietsen. Vijf dagen Otago Central Rail Trail met een aantal extras. Vanochtend kregen we van Jan van BikeItNow toelichting op de route en de mogelijke extras bij een lekkere kop koffie. Ik denk dat we drie kwartier met haar gezeten hebben. We werden helemaal enthousiast en zelf was zij dat ook. Vlak voordat we vertrokken zei ze nog dat zij het ook ‘a great adventure’ vond en dat ze na afloop ons verhaal wilde horen. Nu is het niet zo dat de route niet vaan gereden wordt maar bij dagen plus allerlei extras schijnt we bijzonder te zijn. Maar zij en haar collega die ons ‘op de fiets’ zette hadden al snel door dat wij liefhebbers en ervaren fietsers zijn. We kregen twee goede Trek MTB’s mee met voorvering, grote schijfremmen, brede sturen met bel en fietscomputer, een bagagedrager voor de tassen en een 1×10 verzet. En … loeibrede banden. Met 2.8 inch benadert het een fatbike met ballonbanden. Fietsen rijden heerlijk en alles wordt soepel gladgestreken. 

Van Clyde naar Alexandra namen we de Rivertrack ipv de hoofdroute. Goede keuze want een erg fijn pad. En mooi! Niet moeilijk en tamelijk vlak dus fijn om er even in te komen en vertrouwen te krijgen in onze fietsen. En heerlijke geuren van tijm en dennenaalden. We bleven overigens de hele dag onze neus plezieren. Op dit stuk van de route lagen veel bruggetjes over kreken waarvan de meeste droog stonden. Bij bijna alle bruggetjes kon je er mooi omlaag en weer omhoog langs waardoor de route nog wat speelser werd. 

Na Alexandra kwam het klapstuk van vandaag, de Roxburgh Gorge Trail. Dit was zo’n extra stuk dat ze ons aangeraden hadden. We konden maximaal 11 km door een fantastische kloof fietsen over een waanzinnig mooi pad. Daarna was de trail even ten einde. Je zou met een jetboat/watertaxi verder kunnen maar wij keerden om want moesten de andere kant uit. Maar wat was die kloof mooi. En wat waren de heuveltjes, bochten, steilere stukken etc. fijn om je op uit te leven. Pure biking bliss!

Eenmaal terug in Alexandra hebben we lekker geluncht bij het Courthouse Cafe waarna voor ons de echte Otago Central Rail Trail begon. Die is aangelegd over een oud spoorwegtrace waardoor al te stevige stijgingen en afdalingen ontbreken. De route gaat door een heel erg mooi gebied. Delen gaan door wat ze hier Big Sky Country noemen. We noemen het Big Smile Country. Werkelijk fantastische vergezichten. We kwamen ook nog langs een soort van MTB park waar we ook nog een stukje trail meepikten. Leuk om even te spelen. Wel werden we allengs vermoeider en moesten we ook nog een paar keer stevig tegen de wind in fietsen. Het zwaarste stuk was na een leuke pauze in Chatto Creek Tavern. Stevig tegen de wind in en geleidelijk stijgend. Tot overmaat van ramp had ik mijn fietshandschoentjes achter op de fiets laten liggen. Natuurlijk viel er één af en moest ik een stukje terug om die weer te vinden. En dan nog een keer tegen de wind in. Zal me leren. Het laatste stuk van de trail vandaag was lekker naar beneden met de wind schuin van achteren. Lekker cruisen. De laatste twee kilometer ging over asfalt naar historisch Ophir. Een gehucht met oude woningen (denk aan westernfilms) en een oude winkel die omgebouwd is naar een goede luxe B&B met fantastisch restaurant.

We hebben vandaag iets van 68 kilometer gereden met aardig wat hoogtemeters. Van die 68 waren misschien 3 kilometer verhard!


1 reactie

RiAnt · 2019/02/14 op 10:41

wat mooi………………………

Gesloten voor reacties.