Er is hier in Te Anau zo veel te doen dat we even getwijfeld hebben wat we zouden doen. We hebben een bezoek aan de glimwormgrotten gelaten voor wat het is want het was echt mooi wandelweer. De gastvrouw van onze B&B had ons de wandeling naar Key Summit aangeraden. Die was nog wel dik een uur rijden van Te Anau maar dan wel over de Milford Highway. Deze weg is zelf al een attractie met veel mooie punten om te stoppen om foto’s te schieten of een korte wandeling te maken. We zijn tot de Divide parkeerplaats gereden omdat daar onze wandeling begon. Het stuk naar Milford moet heel erg mooi zijn maar kwamen we dus niet aan toe. Er is hier zoveel moois dat we echt niet alles kunnen zien of doen. 

Aan het begin van de wandeling liepen we weer door mooi regenwoud maar toch weer anders dan eerdere wandelingen doordat het meer open was. Na een paar kilometer werd het terrein echt open en de begroeiing alpine met heel veel witte gentianen. De uitzichten rondom werden mooier en mooier. Echt weergaloos. Bovenop de Key Summit was het uitzicht helemaal top. We hebben daar gepicknickt met een 360 graden uitzicht over de hoge bergen van het Fiordland. We konden daarna nog een stukje verder lopen over de Alpine Nature Trail. Dit stuk was een kleine lus en een uitstap naar een extra uitzichtpunt over fraai aangelegde ‘boardwalks’. Die boardwalks beschermen de fragiele alpiene ‘wetlands’. Zo mooi kan de natuur zijn! Op de weg terug naar de auto waaide het nog harder dan eerder op de heenweg. Ik kon mijn pet niet ophouden wat vrij zeldzaam is. Een buff bracht uitkomst want bescherming tegen de felle zon heeft mijn hoofd toch wel nodig. De ozonlaag boven NZ is dunner dan bij ons en dus is er meer UV-straling. En natuurlijk is het hier zomer en wandelden we op hoogte. De wandeling was overigens bijna 9 km met 450 hoogtemeters. Niet heel veel maar pittig genoeg. 

Nog een opvallend en praktisch dingetje. NZ is zo zuinig op zijn mooie en schone natuur dat ze echt overal toiletten hebben. Altijd met papier en bijna altijd water of gel om je handen schoon te maken. En die toiletten zijn meestal erg schoon. Op de wandeling kwamen we net onder de top nog een eenzaam toilet tegen en op de Milford Highway zijn er om de paar kilometer toiletten. Zo tref je het elders in de wereld meestal niet aan. 

En dan nog even een stukje culinariteiten. Vanavond hebben we heel erg lekker gegeten in een soort van Zuid-Amerikaans restaurant, Kepler. Zijn hebben een leuk motto ‘People who love to eat are always the best people’. Overigens is NZ al lang geen culinaire woestijn meer hebben we al kunnen concluderen. Ook de Lonely Planet was daar al achter gekomen. Elk dorp van enige omvang heeft wel gelegenheden waar je goed tot heel goed kunt eten. Met overigens ook de nodige vegetarische opties op de kaart. 


1 reactie

RiAnt · 2019/02/10 op 23:37

Dat het weer fantastisch mooi is daar, hier veel regen. Gr.

Gesloten voor reacties.