We reden vandaag van de Catlins naar Te Anau in ‘t Fiordland. We kozen niet de snelle route maar de mooie Southern Scenic Drive. Dat betekende wel ongeveer 5 uur rijden. Het grootste deel van de route was dan ook heel erg mooi. Heuvels, kust, regenwoud, uitzicht op bergen in de verte en op het einde dichtbij de bergen en langs een aantal fraaie meren. Maar er zat zowaar ook een wat saaier stuk in, vlak tot licht golvend landbouwgebied dat een beetje aan Duitsland deed denken.

Onze eerste stop was een estuarium waar een ‘boardwalk’ was aangelegd over een stukje dat droogvalt bij eb. Het krioelde van de krabbetjes en slakken. Niet spectaculair, maar wel leuk. Onze verrekijker voor de vogels was helaas niet nodig. 

Onze tweede stop was een echte highlight, de Cathedral Caves. De grotten ontlenen hun naam aan het feit dat ze tot 30 meter hoog zijn en vrij diep. Ze kunnen alleen rondom eb bezocht worden. Gelukkig kwamen we op een geschikte tijd langs. We konden die grotten bereiken via een heel erg mooi wandelpad door regenwoud, en wel ander regenwoud dan wij gisteren zagen.

We hebben in een klein onooglijk dorpje langs de route een eettentje opgezocht. Er was er maar één open. Heel erg simpel, zelfs een beetje te simpel. Onze eerste slecht-eten-ervaring in NZ. Binnen 10 km hadden we betere opties gehad. We zijn gewaarschuwd.

Op de rest van de route zijn we nog een aantal keren uitgestapt op mooie plekjes om een foto te schieten en/of gewoon even te genieten van het uitzicht. 

We waren mooi op tijd bij onze B&B die zich op 20 minuten rijden van Te Anau bevindt. Weer mooi gelegen in landelijk gebied. En van bijna alle gemakken voorzien, behalve wifi. Dus bloggen gaat nu even via een 3G verbinding.


2 reacties

Marie-Jose · 2019/02/09 op 20:41

Mooi zeg! Bekend terrein. Geniet van de Sounds de komende dagen. Ook weer een indrukwekkende ervaring (zelfs bij regenachtig weer, dan heb je echt “fifthy shades of grey”?)

RiAnt · 2019/02/09 op 18:35

Wat weer een mooie natuur mooi om zo te zien, morgen weer een mooie dag voor jullie hopen wij. Vele groeten vanuit Boxmeer via mijn laptop dat is heel anders dan mijn IPad

Gesloten voor reacties.