Ängelholm – Halmstad, 103km, 500hm

(Penvoerder vandaag is Christel)

Vanochtend vroeg (voor ons, d.w.z. half 10) vertrokken, want een heel lange etappe voor de boeg, ca. 100 km. Wij wilden natuurlijk niet de afkorting nemen die ons 15 km zou besparen.

Weer de meeste km’s vlak langs de kust met een paar uitstapjes naar het binnenland en weer afwisseling in wat te zien en welk soort ondergrond, recht of bochtig, vlak of golvend. Bij een lange afdaling en wat lastiger gravelstukjes de helm nodig.

Simpele maar lekkere lunch van fish&chips aan het haventje in een relaxt vissersdorpje. Hiern het binnenland in voor wat klimwerk door een fraai gebied waarbij we een soort van heuvelrug oversteken. Beetje Zuid Limburg.

Na weer een stuk fietsen, op het strand zitten smikkelen van kersen en aardbeien die we in een stalletje onderweg kochten. En dat was halverwege een saaie lange rechte weg (de eerste en tot nu toe enige) dus dat was extra fijn.

Na dik 90 km nog een ijsje en toen gingen de laatste 10 km ook nog goed.

We zitten in een leuk hotel, ex-paardenstal (de wc-rolhouder is een verbogen hoefijzer en onze kamer heet ‘kammarrn’, ook iets met paarden maar ik weet niet wat, Zweeds is de helft van de tijd een groot raadsel wat iets betekent). Het heeft geen restaurant maar speciaal voor onze groep van 13 fietsers maakten ze een buffet, anders hadden we nog 2×2 km moeten fietsen naar het dichtstbijzijnde restaurant.

Download file: 2018-06-25.gpx

1 reactie

Leny · 2018/06/26 op 10:54

Mooi landschap. Jullie hotel ziet er leuk uit.
Leny

Gesloten voor reacties.