Gisteren was onze tweede skidag. Er was ’s nachts nogmaals heel veel sneeuw bijgevallen en ook overdag zouden we het niet droog houden. En onder de 1400 meter of zo regende het ipv sneeuwen. En het was lawineniveau 5, het hoogste niveau, zoals in bijna het hele alpengebied. Het was dus even afwachten of we überhaupt konden skiën, maar dat bleek mee te vallen. Er gingen toch steeds meer pistes open en zeker toen wij, tamelijk laat, begonnen. We hebben nog lekker een paar afdalingen kunnen maken. Niet echt veel want het sneeuwde en het zicht was erg beperkt, maar genoeg om toch het gevoel te hebben even lekker geskied te hebben. Terug in het dorp zagen we hoe men bezig was de straten soort van uit te graven. Met groot materieel werd de sneeuw op hopen geschoven en vervolgens met vrachtauto’s afgevoerd. Indrukwekkend!

Vandaag was het weer compleet anders! Het begon al heel aardig maar rond de middag was het strak blauw. Heerlijk! Met temperaturen die hogerop net onder nul bleven en lager net boven nul hadden we nergens over te klagen. Sommige pistes waren heel erg goed en echt geschikt om lekker te knallen. Echter bleken ook nog veel pistes een soort van ‘mijnenvelden’. Door de enorme hoeveelheid sneeuw die er de afgelopen dagen gevallen is en die ook nog eens als poedersneeuw viel, ontstonden op steilere stukken hoge hopen en hoopjes sneeuw die het skiën uitdagend maken. Wel goed om techniek te oefenen, en als je niet valt, zelfvertrouwen te kweken. We kwamen ook die stukken goed af! Dit soort skiën is wel erg vermoeiend zodat we niet al te veel kilometers maken. Vandaag maar zo’n 23 terwijl we toch tot na 16:00 doorgingen met alleen een lunchpauze. Die lunch was trouwens wel op een terras in het zonnetje!

Het was overigens erg druk op sommige stukken pistes en bij de liften ’s ochtends. Zo druk hadden we het absoluut niet verwacht. Natuurlijk wilde vandaag echt iedereen skiën maar de drukte werd ook nog eens veroorzaakt doordat skiërs uit andere gebieden die nog gesloten waren naar Serfaus-Fiss-Ladis kwamen! Naar verwachting verbetert dit de komende dagen wel, evenals de kwaliteit van de pistes. Hopelijk gaat dan ook de overige liften en pistes nog open die nu nog dicht zijn gebleven.

Categorieën: Wintersport

1 reactie

Liesbeth · 2018/01/26 op 11:18

Ik kan helemaal meegenieten met al die mooie foto’s (en toelichting)! Veel plezier nog vandaag en morgen.

Gesloten voor reacties.