0km – rustdag

Vanochtend hebben we eerst een beetje uitgeslapen en rustig aan gedaan. We wilden lunchen in het centrum van Siena dus tegen lunchtijd naar de bushalte gelopen waar we even later een lift aangeboden kregen van de aardige man die vanochtend ook ons ontbijt verzorgde en die ons had verteld hoe we de bus moesten nemen. We kregen van hem ook nog wat culinaire tips, maar de belangrijkste was toch dat je in Toscane overal goed kunt eten.

Tijdens onze lunch in Siena kwam een hele stoet trommelaars en vaandeliers voorbij. Schijnt dat elke zondag één van de wijken van Siena die ook aan de vermaarde Palio (paardenrace van Siena) meedoen, een parade houden door het centrum.

Na de lunch zijn we naar het Piazza il Campo gewandeld en hebben we daar de Torre del Mangia beklommen en het Museo Civico in het mooie Palazzo Publico bezocht. Toen we het museum verlieten was het begonnen met regenen. Even een kopje koffie gedronken en door naar de overweldigende Duomo. Die hebben we alleen van buiten bekeken maar we hebben wel nog het Santa Maria della Scala bezocht. Dit was vroeger een overnachtingsplek voor pelgrims en nu een aantal musea verzameld in één groot gebouw, waaronder een archeologisch museum en de schatkamer van de Santa Maria della Scala met allerlei kostbare reliquiaria, vaak in de vorm van en stukje bot van één of andere vermeende heilige verpakt in een kostbaar ding. Een groot deel van de ruimtes lag in een keldercomplex van enorme omvang. Je zou er zo maar kunnen verdwalen als het museum geen route had aangegeven. Dat gaf een extra dimensie aan het bezoek.

We hadden nu al zo vaak verlekkerd naar allerlei vleeswaren en kaas gekeken dat het tijd werd voor een uitgebreide proeverij. Die vonden we in een kleine, heel informele, osteria. Daar bestelden we een antipasti bord van maar liefst €25 voor 2 personen (voor Italiaanse begrippen heel erg duur) waar we heerlijk van gesmikkeld hebben. Heel erg lekker en door lekkere wijn begeleid. We hadden nog net plek voor één gedeeld hoofdgerecht en ieder een toetje.


1 reactie

Andrew · 2016/06/20 op 12:33

Looks like you’re both having a qreat time! All the best from the Southend office.

Gesloten voor reacties.