93km – 5:39 zadeltijd – 250hm

Gisterenavond hebben we Colmar uitgeluid met een heerlijke maaltijd in een Libanees-Syrisch restaurant. Lekkere milde kruidige gerechten en het vlees van de gril was heel sappig. Christel’s gerecht sprak je zo ongeveer uit als shoarma maar was anders geschreven en leek in het totaal niet op wat wij als shoarma kennen.

Toen wij vanochtend wakker werden regende het nog een beetje maar wij hadden ons voorgenomen om vandaag in ieder geval te gaan fietsen.

Colmar uit fietsen ging lekker snel en simpel en al snel zaten we weer op onze route. Deze volgde aanvankelijk nog de wijnfietsroute, dus wederom mooie wijndorpen en fietsen door wijngaarden. In dit deel van de route moest ook nog een beetje geklommen worden. Nadat we het wijngebied verlaten hadden volgde een heel stuk door landelijk en vlak gebied. De akkers waren voorzien van enorme bewateringsinstallaties, een teken dat dit niet het natste deel van Frankrijk is. En dat klopte aardig want vanaf dit moment was het onverwacht mooi zonnig weer met een lekker temperatuurtje. En dat weer hielden we tot in Basel. Wel moesten we aanvankelijk stevig tegen de wind in, maar gelukkig hadden we die later ook stukken mee en ging die vanmiddag sowieso wat liggen.

In het dorpje waar een restaurant zou zijn bleek dat dicht of zelfs gestopt. Een vrouw verwees ons allervriendelijkst in goed Duits naar wen volgend dorp. En daar troffen we een restaurant aan op het industrieterreintje als onderdeel van een bierbrouwerij. En daar hebben we lekker ons voorlopig laatste Franse maal verorberd.

Na de lunch nog even door landelijk gebied om vervolgens over een kaarsrecht fietspad vele kilometers door het bos te rijden. De enige afwisseling bestond uit een paar kruisende wegen en de vele fluitende vogels en mooie bloemen in de berm. Na het bos volgde de route een tijd het Rhône-Rijn kanaal en vervolgens langs het kanaal van Huningen. Ook dit zou saai zijn, volgens ons boekje, maar was het dus helemaal niet. Het kanaal was mooi, de natuur langs het kanaal al helemaal en we kwamen veel fietsers, wandelaars en hardlopers tegen. En een stuk voor Basel zagen we een otter in het kanaal zwemmen en verderop nog eentje. Absoluut niet bang voor mensen want beide doken niet onder of weg.

Langs de hele route zagen we bloeiende acacia’s. Ook dat maakte het een mooie route. Tot direct voor Basel was het groen en rustig. Hierna werden we via een simpele route naar het centrum van Basel geleid. Daar was het we nog even zoeken naar ons hotel en opletten voor de trams.

Download file: 2016-05-31.GPX

2 reacties

RiAnt · 2016/06/01 op 10:48

Voor ons geldt hetzelfde, gr.RiAnt

Leny Wijts · 2016/06/01 op 10:06

Fijn dat jullie in elk geval goed weer hadden gisteren.
Altijd leuk om jullie blog te lezen. Zo reizen we toch een beetje met jullie mee maar dan wel zonder moe te worden 🙂 😉
Mathieu en Leny

Gesloten voor reacties.