79,2km – 4:55 zadeltijd – 550hm

Tijd om langs de Rijn te gaan fietsen. Basel uit was geen groot probleem. We zaten vanaf het hotel binnen een kilometer weer terug op de route en reden de stad uit, deels door de mooie Altstadt, waar we ook nog even door een politieagent gewezen werden op het feit dat een verbodsbord toch ook voor fietsers geldt! Bij het uitrijden van de stad kwamen we nog door verrassend veel groene stukken en langs een leuk stroompje. Hierna volgde een saaier stuk langs wat voorsteden (voordorpen is zo’n raar woord) van Basel met best nog wat industrie. Leuker werd het weer bij Augusta Raurica, de resten van een grote Romeinse plaats met mooi amphitheater en nog veel meer. Nadien hebben we in Rheinfelden, dat een alleraardigst centrum heeft, een restaurantje opgezocht voor de lunch.

Na de lunch werd de route toch wat mooier en ging die grofweg de Rijn volgend verder in oostelijke richting. Veelal volgde we een Zwitserse fietsroute, de Rijnroute. Opvallend is dat die route weliswaar soms over kleine weggetjes ging maar ook nog best wel vaak langs grotere wegen, wel vaak met een aparte fietsstrook of fietspad. In Frankrijk werden we toch meer verwend met de gemarkeerde fietsroutes! Bij Laufenburg zijn we naar de Duitse zijde van de Rijn overgestoken om daar, grotendeels wel over vrijliggende fietspaden verder naar het oosten te rijden. Uiteindelijk staken we bij Waldshut weer over naar Zwitserland. Ondertussen keek het weer dreigender en dreigender. Donkere wolken pakten zich samen boven onze hoofden, nadat we de eerste 60km of zo wederom met een heerlijke temperatuur in de zon hadden gereden. Een paar kilometer voor ons eindpunt van vandaag, Bad Zurzach, begon het dan eindelijk stevig te regenen. We hebben de ergste bui afgewacht onder een boom en daarna de laatste kilometers in regenkleding afgelegd. Geen probleem dus. We waren het er overigens roerend overeens dat dit de minst mooie etappe tot nu toe was. Niet dramatisch maar de vorige etappes waren nu eenmaal mooier. Dit werd enerzijds veroorzaakt door het deels langs drukkere wegen rijden en anderzijds door de aanwezige industrie.

In Zurzach hadden we ons hotel snel gevonden en nog ruim voldoende tijd om op te frissen voor het avondmaal. We hadden afgesproken met Zwitserse vrienden (voormalige collega’s/zakenrelaties van mij waar we al heel lang contact mee hebben en ook Christel heeft hun al vaker ontmoet) om samen een hapje te eten. Vooraf dachten we dat het misschien lastig zou worden om dit te organiseren maar met de locatie Zurzach en deze specifieke dag hadden we dit toch de afgelopen dagen middels email kunnen organiseren. Het was echt super leuk om Titus en Maurizio weer eens te zien en uitgebreid bij te praten. Misschien is het de laatste keer dat we elkaar zien, alhoewel vanavond het plan ontstond om in november een weekje naar Andalusië te gaan waar Titus een huis gekocht heeft. We zouden daar dan samen met Titus verblijven. Eens kijken of dit te plannen valt.

Download file: 2016-06-01.GPX

2 reacties

Ton · 2016/06/02 op 16:50

Levensgenieters pur sang! (Zelfs) / (vooral) / (eigenlijk altijd)* het nuttige met het aangename verenigen: Fietsen en een leuke afspraak voor het betere smikkelwerk! Vooral dóén, hoor!
* kies wat toepasselijk is

ps. Vanavond eten wij zuurkoolstamppot, rode kool met aardappelen en een overheerlijk koteletje. Ook lekker!

RiAnt · 2016/06/01 op 22:42

Hier hebben wij het net droog gehouden na veel dreigende luchten, een beetje ten zuiden van ons heeft het heel veel geregend, trouwens ook in St. Antonis, dus wij hebben geluk gehad. Hopelijk blijft het morgen droog voor jullie maar ook voor ons, wij willen morgen nog even naar het Halster gaan. Gr.

Gesloten voor reacties.