0km

Het regende vanochtend flink en de weersvoorspelling was sowieso negatief bijgesteld. Daarom niks geen Basel vandaag maar een luierdag in Colmar. Overigens regent het hier wel wat maar lang niet het noodweer dat jullie in Nederland deels hebben.

Vanochtend hebben we het speelgoedmuseum bezocht. Heel aardig museum met oud en wat nieuwer speelgoed, leuk om te kijken waar we zelf nog mee gespeeld hebben, en met een afdeling modeltreinen. Er was een kleine extra tentoonstelling over robots en automaten. Na dit museum wat rondgewandeld om een lunchgelegenheid uit te zoeken. Waarna we nog een klein museum gedaan hebben, het Hansi museum. Hansi was het zelfgekozen pseudoniem van schilder/tekenaar/illustrator Jean-Jacques Waltz uit Colmar. Eigenlijk hadden we hier geen verwachtingen bij maar het was een alleraardigst museum, ook al omdat veel van zijn tekeningen humoristisch zijn en nogal uitdagend anti-Duits ten tijde dat de Elzas Duits was, waar Hansi het absoluut niet mee eens was.

Terug in het hotel wat gepuzzeld, vooruit gelezen over de route in Zwitserland en alvast, met behoorlijk wat moeite, een hotel in Basel geboekt voor morgenavond.

Dan even de balans opmakend na twee weken onderweg te zijn. Volgens de Strava statistieken hebben we 770,5km gereden, 48,5 uur op het zadel doorgebracht en al 5700 hoogtemeters overwonnen.  Als we morgen inderdaad Bazel bereiken hebben we het eerste routegidsje van Paul Benjaminse erop zitten en beginnen we aan het deel Basel – Florence. Gelijk het langste met dik 900km. Gaan we wel even voor nodig hebben ;).

 


1 reactie

Leny en Mathieu Wijts · 2016/05/30 op 19:35

Vandaag was het hier af en toe droog tussen de soms heftige buien door. Gisteren en vandaag hebben jullie kunnen gebruiken om alvast energie te verzamelen voor de Grande Tour 😉 Hoop dat jullie morgen droog weer hebben. Veel plezier.
Mathieu & Leny

Gesloten voor reacties.