0km – rustdag

Vandaag rustig aan gedaan. Een dagje sightseeing Colmar middels een stadswandeling die lang de mooiste en interessantste gebouwen, straten en plekjes van het stadje ging. Colmar is tamelijk ongeschonden uit de beide wereldoorlogen bekomen, met als resultaat een mooi en authentiek centrum. We kwamen het ene oude vakwerkhuis na het andere tegen, vaak mooi gekleurd en versierd met schilderingen of beeldhouwwerken in steen en hout. Leuk zijn ook de kanaaltjes die door de stad lopen. Één van de leukste delen is Klein Venetië, een paar straten aan een grachtje inclusief simpele gondeltjes en een paar brugjes waar de mensen in de gondels flink moeten bukken om hun hoofd niet te stoten.

Colmar is door al dit moois uiteraard heel toeristisch maar het was gewoon gezellig druk. Onze lunch op een terras, voor beide een salade gésiers, werd opgeluisterd met live muziek, swing en dixieland versies van bekende popsongs. Aan het eind van de stadswandeling hebben we onszelf nog verwend met een heerlijk ijsje. Christel had o.a. Berawicka ijs, een soort van kaneelijs met tutti frutti.

Na de stadswandeling hebben we nog een paar uur in Museum Unterlinden doorgebracht, een museum met oude en minder oude kunst, voornamelijk schilderijen, maar ook kasten, glaswerk en beeldhouwwerk. 

Aan het eind van de middag en in de avond kwam dan eindelijk de voorspelde regen. Nog niet heel veel maar genoeg om de regenjas nodig te hebben. Daarom in een restaurant dichtbij het hotel gegeten. Traditioneel Elzasser eten, waaronder gerechten met zuurkool en als toetje kwetsen met ijs.

Als het weer morgen goed genoeg is (en de weersvoorspellingen lijken dat te verkondigen) fietsen we morgen Frankrijk uit en Basel in.


1 reactie

RiAnt · 2016/05/29 op 23:08

Wat weer een dag die de moeite waard was zo te zien. Hier voorspelde ze ook veel regen maar dat was geen regen te noemen
het droogde evenveel. Geniet vandaag maar weer van het fietsen. Gr.

Gesloten voor reacties.