55,3km – 3:40 zadeltijd – 400hm

Eigenlijk wilden we steeds na ongeveer 4 dagen fietsen een rustdag inbouwen en dat zou dan vandaag zijn. Maar vanwege het extreem mooie weer toch maar besloten om verder te fietsen, maar dan wel relaxed, dus een niet al te lange etappe.

Als eerste hebben we Molsheim nog wat beter bekeken. Gisterenavond hadden we daar weinig tijd voor. We reden vervolgens naar Bergheim via vele wijndorpen met mooie vakwerkhuizen (vaak in allerlei kleuren en soms met houtsnijwerk), mooie en intieme binnenplaatsen, volop rozen langs de huizen en stoere toegangspoorten. De dorpen lagen steeds een paar kilometer uit elkaar met daartussen in prachtige glooiende wijngaarden en op de achtergrond de Vogezen. De route ging hier doorheen via de weg of kleine (verharde) fietspaadjes. Weer blijkt de fietsinfrastructuur prima te zijn. Wat ook opvalt is het gedrag van de Franse automobilisten jegens fietsers, uitermate voorkomend (wachten tot er echt ruimte is en dan ruim voorbij). Daar kunnen we in Nederland nog iets van leren,

Het was wederom schitterend fietsweer met veel zon en aangename temperaturen. Wel ontstonden ’s middags een aantal dreigende onweers- of regenwolken boven de bergen maar het bleef beperkt tot éénmalig een handvol spatjes. Tijdens de lunch op een terrasje in één van de dorpjes ging een andere fietser aan de tafel naast ons zitten en we zagen meteen dat die dezelfde routegids had. Hij bleek van Basel naar Maastricht te rijden na een aantal jaren geleden dit traject in omgekeerde richting gedaan te hebben. Het leverde uiteraard de nodige gespreksstof op.

In Bergheim zitten we in een schitterend en idyllisch hotel met een hele mooie binnenplaats waar we vanavond heerlijk gegeten hebben. Buiten dus, zonder trui of jas nodig te hebben.

Er schijnt morgen in de loop van de dag een weersomslag te komen. Tijd dus voor een welverdiende rustdag (of twee). Morgen fietsen we daarom via nog wat wijndorpen naar Colmar waar we vooralsnog twee overnachtingen geboekt hebben, maar de mogelijkheid open houden om er nog een nacht aan te plakken.

Download file: 2016-05-27.GPX

2 reacties

Ed Vossen · 2016/05/28 op 09:18

Heel veel sterkte met jullie fietstocht en geniet er van. Het is een mooi initiatief voor de stichting GIPS, maar vergeet vooral niet zelf te genieten.
Heel veel sterkte, maar vooral ook droog weer en nog vele veilige kilometers.

gr

Ed Vossen (chauffeur GIPS)

Marie-Jose · 2016/05/28 op 08:52

De omgeving en dorpen worden steeds mooier. En fijn dat de reis tot nu toe zo soepeltjes verloopt.
Lekker genieten!
Fijn weekend toegewenst, Marie-Jose

Gesloten voor reacties.