28,8km – 2:11 zadeltijd – 300hm

De dag begon al goed met heerlijk buiten ontbijten. Terwijl we de fietsen aan het bepakken waren raakten we aan de praat met ‘elderly Brits’ die hun ebikes onder een plastic dek vandaan haalden. Lachend vertelden zij ons dat ze verwacht hadden dat het vannacht flink zou regenen maar het was nog kurkdroog. Na wat geklets over fietsen her en der gaven zij ons de tip om het ooievaarreservaat in Hunawihr te bezoeken. Aangezien onze route daar toch doorheen zou gaan, leek ons dat een prima plan.

In dit reservaat waren uiteraard heel veel ooievaars te zien, zowel op hun nest, in de lucht als tussen de bezoekers doorlopend. Zo was er een plateau in de bomen gebouwd waardoor je op een paar meter afstand op ooghoogte een bewoond ooievaarsnest kon bekijken. Er waren ook hele jong ooievaars van dichtbij te bekijken, van een paar weken tot een paar dagen oud. En alhoewel volwassen ooievaars hele mooie en zelfs statige dieren zijn, zijn de kleintjes lelijk en klunzig. Maar behalve ooievaars waren ook de otters, de grote hamsters, schildpadden, beverratten en aalscholvers leuk om te zien. Bijna een soort van dierentuin dus, maar opgericht om de dieren te beschermen en hun natuurlijke populaties weer te herstellen.

Terwijl we nog in het park waren diende een onweer zich aan. Dat hebben we daar ter plekke even uitgezeten, maar uiteindelijk bleef het beperkt tot een beetje gerommel en een paar spatjes. We hebben onze regenjassen misschien 10 minuten aan gehad. De route liep hierna door een aantal schitterende wijndorpen, zoals Riquéwihr, op de onderste bergflanken van de Vogezen. Hierdoor was het af en toe een stukje pittig klimmen, waarbij de lichtste versnelling nodig was, en snelle, ‘gevaarlijke’ afdalingen.

Na het klimmen en dalen reden we vlot via fietspaden naar het centrum van Colmar. Bijzonder was nog dat het fietspad langs de toegangsweg als het ware door de middenberm liep, dus tussen de twee rijstroken in. Maar bij rotondes, die er toch wel een aantal waren, moesten we gewoon om de rotonde heen om rechtdoor te gaan maar door de ligging van het fietspad dus drie keer oversteken.

Na ons opgefrist te hebben, zijn we Colmar ingelopen om al een eerste indruk van Colmar te krijgen en een leuk restaurant te vinden. Dat werd een Marokkanse restaurant waar we heerlijk aten. We houden van afwisseling dus dit kwam mooi uit. Morgen gaan we meer van Colmar zien want we houden hier één of twee rustdagen, afhankelijk van het weer.

Download file: 2016-05-28.GPX

3 reacties

liesbeth van Kempen · 2016/05/29 op 10:26

Hallo, bij het vorige berichtje van Lotte was blijkbaar iets mis gegaan, want dat zien we niet meer terug. Ze schreef dat ze het allemaal erg mooi vond, maar dat ze tante Christel ook wel een beetje miste omdat ze niet met haar kon volleyballen nu. Maar dat komt straks in de zomer vast weer goed. Wij genieten van jullie verhalen en foto’s, prachtig. Rust ze vandaag!
Komende week gaan wij ook sportief zijn met de wandelvierdaagse, ze gaan allemaal 7,5 km lopen. Hopelijk hebben wij hier ook mooi weer dan. (en ook nog tijd om jullie verhalen te lezen zegt Lotte) Veel plezier daar!
Groetjes, Lotte, Olivier en Liesbeth
ps ik moet van Lotte ook nog even schrijven dat ze Leon ook wel mist 😉

Carin en Corné · 2016/05/29 op 08:56

Hoi Christel en Leon,
zadelpijn, oeioei, hopelijk komt dat met de rustdag(en) weer goed.
Geniet van de rustdag(en), maar ik geloof dat dat wel goed komt.
Wat een mooie verhalen en foto’s.
Het is erg leuk jullie te volgen.
Fijne dag(en) in Colmar en daarna weer zonder pijn de fiets op.
groetjes Corné en Carin

    Leon · 2016/05/29 op 17:24

    Zadelpijn valt ruze mee hoor. Na een paar dagen ga je het wel voelen, maar met een rustdag is het dan zo weer goed ;).

Gesloten voor reacties.