102,3km – 6:31 zadeltijd – 1030hm

Gisterenavond en vanochtend hebben we een beetje zitten puzzelen op de etappe voor vandaag. Het leek zo op papier een eenvoudige etappe, vooral in dalende lijn over gemakkelijk paden en wegen. We zouden dus een flinke afstand moeten kunnen afleggen. Dus was het doel Vianden in Luxemburg. We hadden uitgerekend dat we dan ongeveer 90km moesten fietsen. We zaten er flink naast. Zowel wat betreft zwaarte betreft als afstand.

Het eerste stuk ging over de Vennbahn. Mooi en lekker doorfietsen want nauwelijks stijging. We hebben ongeveer 20km lang over licht dalende en dan weer licht stijgende fietspaden over oude spoorwegtrajecten gereden. Daarna ging de route verder over asfalt. Een stuk glooiender. Alhoewel de trend bergafwaarts was, bleek het continu op en af te gaan. Ook na de lunch in Schönberg, waarbij we een voorgerecht kozen dat wel lekker maar als lunch te weinig was, en dat we dus maar aanvulden met een Brusselse wafel met aardbeien, bleef dat zo verder gaan. Maar wel een hele mooie en autoluwe route. Vele kilometers (waarvan een deel onverhard) door het dal van de Our. Op een gegeven moment verliet de route dit dal tijdelijk door flink en lang te gaan stijgen richting Lutzkampen in Duitsland. En toen begon het ook nog te regen. Eerst miezer maar al snel toch wat harder waardoor we ons genoodzaakt zagen om de regenspullen maar eens op de proef te stellen. Een proef die ze glansrijk doorstaan hebben. Broek en jas houden ons daadwerkelijk droog en het duurt lang voordat we in deze spullen gaan zweten! Tussen Lutzkampen en terug het dal van de Our in hebben we nog naar een koffiepauzeplek gezocht maar die helaas niet gevonden. Bananen brachten uitkomst. Terug in het dal van de Our hadden we er al 75km opzitten en wilden we eigenlijk stoppen. Het was al laat genoeg. Maar we konden geen hotel vinden dat nog plek had. Stom genoeg hadden we nog niet geboekt. Toen maar besloten om door te rijden maar Vianden en snel via booking.com een hotelkamer geboekt. Dat boeken deden we, staande voor het hotel wat als laatste nee verkocht had. We waren juist klaar met boeken toen de eigenaresse van het hotel naar buiten kwam gerend met de mededeling dat ze wat kon schuiven en dan toch een kamer voor ons beschikbaar had. Maar ja toen was het te laat. Als we bij de booking.com reservering niet zouden komen opdagen zouden we (een deel) van dat geld toch kwijt zijn. Overigens ook geen spijt want het hotel in Vianden was mooier en daar konden we heerlijk eten.

Het laatste stuk door het dal van de Our kende nog een leuke verrassing. Waar de route eigenlijk de hoofdweg volgde was ook de mogelijkheid om een heel erg mooi fietspad direct langs de rivier op te volgen. Dat hebben we dus maar gedaan. Wel wat kilometers extra maar ook wat hoogtemeters minder. Eindelijk in Vianden aangekomen bleken we nog even stevig te moeten klimmen om bij ons hotel uit te komen. Om 19:55 hebben we ingecheckt. Snel andere shirts aangedaan en naar een restaurant gegaan, even verderop in de straat, voor een heerlijke late maaltijd.

Volgende keer moeten we wat beter plannen! Maar we zijn de etappe zonder kleerscheuren doorgekomen. En o ja, we vermaken ons nog steeds.

Download file: 2016-05-20.GPX

1 reactie

RiAnt · 2016/05/20 op 22:08

Wat zullen jullie slapen vannacht, welterusten en morgen gezond weer op voor de volgende uitdaging, hopelijk kunnen jullie ervan genieten, goede reis.

Gesloten voor reacties.