Afgelopen vrijdag heb ik dan afscheid genomen van Aia/Kofax/Lexmark Enterprise Software. Dat heb ik uiteraard helemaal in stijl gedaan, met een feest en lekker eten voor mijn collega’s en hun partners. Het werd een gezellige bedoening in de Muse in Malden. Lekker op loopafstand voor ons. Fijn om te zien dat zo veel mensen mijn inzet voor het bedrijf waardeerden. Het had niet gehoeven, maar ze brachten de nodige, hele leuke, cadeaus mee. Zo was daar een wijnkoelkast en een “werkelozen”-pakket, een mand met allerlei nuttige en minder nuttige dingen om mij bezig te houden (denk aan een badeendje, toblerone, slippers en nog heel veel meer).

Omdat we pas vandaag op wintersport zouden vertrekken, hadden we ook nog tijd om van het mooie winterweer in Nederland te genieten. Zaterdag hebben we nog een fietstochtje van dik 50km gemaakt naar de overkant van de Waal, heen via de Oversteek en terug via de brug bij Ewijk. Soms de (koude) wind verrukkelijk in de rug en soms ook verraderlijk tegen. Maar dat stond dit leuke begin van het Grote Genieten niet in de weg. Zondagochtend zijn we dan nog even gaan kijken hoe de tuinaanleg vordert bij Jeroen en Auke en hoe hun badkamer geworden was. Natuurlijk ook met de fiets heen en weer (en weer zo’n verhaal met de wind en zo). En om het weekend compleet te maken zijn we ’s middags nog een stukje (9km) gaan hardlopen. Ging erg lekker. Een mooie training voor de Stevensloop over 2 weken. Eens kijken of we in Ortisei ook nog een keer kunnen gaan lopen.

En dan vandaag op naar de wintersport. Rijden op een maandag bevalt heel erg goed. Geen enkel probleem met het verkeer gehad. Nergens te druk, dus heerlijk kunnen doorrijden, ondanks een paar sneeuw- en regenbuien onderweg. Het zag in de Alpen allemaal erg grijs en groen en nog niet zo wit (in tegenstelling tot Zuid Duitsland), maar gelukkig hadden we van Wim, die hier gisteren al aangekomen was, begrepen dat de pistes bij Ortisei er lekker bijliggen. We zijn om 7:30 vertrokken en kwamen om 17:30 aan in ons hotel Grones in Ortisei/Sankt Ulrich. Een heel mooi hotel met alles wat je maar wenst en dus ook lekker eten!