We hadden vandaag om 15:00 weer een afspraak bij de arts om naar Christel’s elleboog te laten kijken. Daarom en omdat we nog beetje wilden uitslapen gekozen voor een korte bergwandeling: omhoog met de lift naar het Mittelstation en dan omhoog gewandeld naar het Bergstation van de Piz Scalotta. Dat stuk was uitzonderlijk mooi. Mooie uitzichten in 180 graden over een glooiend berglandschap met scherpe besneeuwde toppen in de verte. Verder veel bloemenweiden, smalle stenige paden en nog wat bergmeertjes. Kortom: een bergwandeling in het klein. Vanaf het Bergstation namen we de lift naar het Mittelstation om vandaar naar beneden naar Lenzerheide te wandelen. Uiteindelijk een wandeling van dik 8km met 600hm.

Na snel een Kuche als lunch te hebben genoten waren we ruim op tijd bij de arts voor de controle. Die vond het op zich goed uitzien (verband ging ook zonder erg van de wond) maar was wederom zeer voorzichtig. Om ervoor te zorgen dat de slijmbeurs (en rest wond) goed kan genezen en te voorkomen dat die alsnog verwijderd moet worden kreeg Christel het advies om vooral de arm zo veel mogelijk te laten rusten en dus zo min mogelijk te bewegen. Daartoe is een soort van brace van dunne snelgips aangebracht op de hele bovenkant van de arm (van net onder de schouder tot aan de hand). Daarnaast ten strengste het advies om niet te gaan biken (eerste weken zeker niet) en voorlopig ook niet te gaan bergwandelen. Rustige, simpele wandelingen zijn zo ongeveer het enige want nog kan. Niet erg handig voor de bergen uiteraard. Daarom maar besloten om aanstaande zaterdag naar huis te gaan. Dat biedt mij de mogelijkheid om nog wat touren te maken (hopelijk nog eentje met de hoteleigenaar als gids) terwijl Christel gaat wandelen (simpele dan) en gaat relaxen. Plan is nu om de draad dan maar weer in september op te pakken. We gaan dan dus weer naar Zwitserland biken (maar nu echt met zijn tweeën, twee weken). Hopelijk krijgen we dat geregeld.

Na de aanvankelijke zeer grote teleurstelling hebben we dus nu al weer plannen gemaakt voor zowel september als de komende dagen en volgende week. Zelf ben ik vlak voor het avondeten nog een half uur gaan rennen. Even de frustratie eruit lopen op een mooi rondje van 5km rondom de Heidsee.

Categorieën: Vakantie

3 reacties

liesbeth.van.kempen@ziggo.nl · 2014/06/18 op 16:57

Hallo sus en schone broer (wellicht net gedoucht),
Jammer zeg dat het zo loopt, maar zo te lezen kunnen zelfs simpele wandelingen daar ook nog heel mooi zijn en alleen al het uitzicht is ook veel mooier dan hier. Hopelijk kan Leon nog een paar leuke tochten maken en weet jij je ook te vermaken die dagen, maar dat gaat vast wel lukken.
Wij gaan dadelijk hamburgers bakken om voor de TV lekker op te eten…en ook te relaxen na een drukke middag met zwemmen (Olivier les, Anna, Lotte, Arienne en Nienke vrij zwemmen) en paardrijden.
Groetjes van ons allemaal

Riant · 2014/06/17 op 22:59

Hoi Leon, heb jij die mooie krans gemaakt? Christel jij in ieder geval niet maar misschien wel die mooie bloempjes geplukt dat gaat misschien nog wel met een hand. Zelf heb ik er wel een paar gemaakt maar dan wel van alleen maar Lavendel (van de buurvrouw gekregen) groetjes en maak nog maar wat van deze paar laatste vakantie dagen, het is wel erg jammer dat dit is gebeurd, het had natuurlijk altijd erger gekund maar dat is ook een schrale troost dat weet ik wel, maar toch. Groetjes Moeder( en ook van Vader)

    Leon · 2014/06/18 op 18:12

    Euh …. nee de schoonmoeder van de hoteleigenaar. Is toch meer iets voor schoonmoeders denk ik.

Gesloten voor reacties.