Vandaag dus de eerste dag dat we opgesplitst hebben. Ik had een route verzonnen en nog even doorgesproken met de hoteleigenaar. Bijzonder aan deze route was dat er ook een niet-officiel bikepad inzat (maar in Graubünden mag je op een paar uitzonderingen na overal biken, dus dat is geen probleem) en dat ik een freeride route in het Bikepark zou rijden als onderdeel van de route.

Begonnen met vanuit Lenzerheide naar Parpan te rijden, deels via een officiële bike-route en deels via hele mooi wandelpaden omdat ik de bike-route even kwijt was. Vanuit Parpan begonnen met klimmen. Dat werd gevolgd door klimmen, klimmen en nog wat klimmen tot dik boven de 2000 meter (vanaf 1400). Onderweg mooie bloemenweiden, mooie uitzichten en in de weg lopende koeien. Daar waar de weg ophield overgestapt op het wandelpad naar het Mittelstation van de Rothorn baan, een ongelooflijk mooie singletrail. Op en af, door beekjes, over steenhopen, via mooie bochten en altijd weer die mooie uitzichten. Heerlijk! Aangekomen bij het Mittelstation even kort pauze gehouden om een banaan naar binnen te werken en Christel te laten weten hoe laat ik in Lenzerheide zou zijn voor de lunch. En dan … via één van de freeride routes in het Bikepark naar beneden. Uiteraard koos ik voor de eenvoudigste variant, de FLOWline, een mooie downhill met ontelbare kuipbochten, stukjes pumptrack, wat leuke bultjes en een paar Northshore elementen. In één houten kuipbocht moest ik natuurlijk nog een keer onderuit schuiven. Oorzaak: te lage snelheid en hout was glad want vochtig. Zonder veel erg gelukkig, maar wel met een kapot shirt en gebroken GPS houder als resultaat. Maar wat was dit gaaf zeg! Ik heb het hele stuk gefilmd en na bekijken van de film concludeerde Christel dat we dit volgende keer weer gaan doen, zodat zij ook kan.

Na deze eerste freeride ervaring was ik snel in Lenzerheide waar ik uitkwam bij een cafétje waar Christel al op het terras zat. Lekker de tijd genomen om met Christel te lunchen. En die lunch was trouwens heel erg lekker. Hierna heb ik nog de Lenzerheide Taltour gereden. Vooral het begin en het einde hiervan waren weer heel mooi met ook nog een paar speelse stukken singetrail. Moe maar voldaan op tijd terug bij het hotel om nog even snel de fiets te poetsen, te douchen en dan nu uiteraard “Nederland – Australië” kijken.

En nu Christel aan het woord voor haar dag.

Met brace net zo goed geslapen als anders.

Controle bij de huisarts: gaasje ging makkelijk los en wond zag er goed uit! Geen pijn er voor, daarbij of er na.

Daarna lekker in het zonnetje op het terras verzekering en huisarts gebeld. Regelwerk was toen klaar. Facebook gelezen, wifi reikt tot op ’t terras, dat komt mooi uit.

Na de lunch met Leon naar het meertje een km verderop gewandeld over een bospad langs een mooi beekje. Opgeleukt door een boomklever/kruiper die lang op een paar meter afstand doorging met insecten zoeken op een stam, maar verdween toen ik een foto wilde maken. Ook erg tamme eekhoorntjes, vink en raaf. Foto’s gemaakt van planten die ik nog wil opzoeken. Verderop in en aan het meer spelende kinderen. En toen genoten van koffie met notengebak aan het meer en een buitje afgewacht. Voor dreigend onweer en een volgend buitje weer terug in het hotel.

Ps, Gisteren minstens een kwartier bezig geweest en tig manieren met en zonder Leon’s hulp geprobeerd voordat ik mijn linkercontactlens uit kreeg! Maar, nu ik weet hoe, denk ik vandaag in een minuutje klaar. En schoonmaken hoef ik niet, want dat doet Leon. Dat is een vd weinige dingen waar ik nog geen manier weet om het zelf te doen.


3 reacties

Leny · 2014/06/19 op 18:32

Hoi Leon en Chrustel.

Wat erg voor jullie. Dit is dus echt balen!
Wel fijn voor jou Christel dat je geen pijn hebt en goed slaapt.
Ik sluit me helemaal bij RiAnt aan: Leon, voorzichtig. Een gewonde is al een te veel, dus twee…..!

Ik wens jullie nog een fijne avond en voor jullie allebei morgen een leuke dag.

Groetjes, Mathieu & Leny

Liesbeth · 2014/06/18 op 22:36

Inderdaad een prachtige bloemenweide. Doet me weer denken aan die heerlijke alpenmelk die we ’s ochtends bij het ontbijt dronken in …. Joris weet het vast nog… ik herinner me alleen een (aan de onderkant) wit huis (maar dat zijn ze bijna allemaal), en een wat oudere vrouw met grijs haar in een lage knot …. was het Hippach???
Christel, fijn dat de wond goed geneest, het geen pijn doet en je goed kan slapen, kom je hopelijk in elk geval goed uitgerust thuis.
Groetjes, Liesbeth

RiAnt · 2014/06/18 op 22:13

Wat een bloemenpracht, geniet ervan voor zover het mogelijk is maar zo te zien lukt het jullie wel. Gr.en Leon let wel een beetje op, een geblesseerde is genoeg!

Gesloten voor reacties.