En alweer de laatste dag van het Inselhüpfen deel van de reis en dus ook de laatste MTB tocht van de vakantie. Vandaag ging het omhoog naar de top van de ‘berg’ Srd, dik 400 meter boven Dubrovnik. Een klein stukje over asfalt gevolgd door een kilometers lange stenige (grote kiezels) ‘schotterweg’. Met mooie uitzochten over de (achterste) baai van Dubrovnik. Na een paar kilometer asfalt omhoog kwamen we bij een uitzichtpunt uit. Vanaf hier hadden we een ongelooflijk mooie en technisch uitdagende trail/pad naar het restaurant op de top. Op en af (‘undulierend’) over stenen en rotsen. Met voldoende concentratie goed te rijden met de Trek Rumblefish 29-er fully waarmee ik deze week reed. Op de top mooi uitzicht over de oude stad van Dubrovnik.


Na een koffiepauze ging een deel van de groep met de trekkingbikes over asfalt naar beneden. Zo ook Christel. De Zwitsers en ik waagden ons aan een steile stenige trail met tientallen haarspeldbochten naar beneden. Erg lastig maar ook heel erg leuk. Uiteindelijk kon ik zo’n 60-70% rijden! de rest moest ik lopen. Helaas moesten we de terugweg afleggen in een regenbui maar dat kon de pret niet drukken. Na 29km en 450hm was ik weer bij het schip. Christel kwam wat later na 36km ook aan, maar toen stond ik al onder een welverdiende douche.

De middag verder doorgebracht met wat lezen en lummelen op en rond het schip. Gelukkig was het weer ondertussen weer goed geworden. Met een lekker afsluitend diner, de nodige dankbetuigingen aan crew en guides en een laatste spelletje Uno sloten we deze geslaagde week af.

Nu nog een paar daagjes (t/m woensdag) met zijn tweetjes genieten van Dubrovnik. Hopelijk met een zonnetje erbij.

– Posted using BlogPress from my iPad


1 reactie

liesbeth · 2013/10/13 op 14:06

Hallo Christel en Leon,
Olivier heeft het vanmorgen in de krant nagekeken, als het goed is vandaag zo’n 24 graden bij jullie, hopelijk ook met zon! Veel plezier nog met het verkennen van Dubrovnik komende dagen. En hopelijk is het nieuwe hotel naar wens (foto van het ‘view’ ??).
groetjes Liesbeth

Gesloten voor reacties.