Vanochtend was het vroeg opstaan om op tijd op de boot te kunnen ontbijten en dan om 9:00 afscheid te nemen van iedereen. Vervolgens met de taxi naar ons hotel Valomar Lacroma dat we lang geleden al geboekt hadden. Niet dus. Er bleek een NATO conferentie in het hotel te zijn. Daarom was het hele hotel afgeschermd en ontoegankelijk voor gewone toeristen. Maar de jongeman achter de receptie had voor ons al een alternatief geregeld in het vergelijkbare Valomar President, iets verderop. Eigenlijk zelfs nog een slagje beter. In het Valomar President konden we gelijk onze kamer betrekken. Bijzonder aan dit hotel overigens is, dat het naar beneden toe gebouwd is in een terras-achtig ontwerp, met de receptie op de bovenste verdieping en de kamers omlaag langs de bergwand naar zee toe. De lift is een soort van kabelbaan naar beneden, langs de terrassen.


Nadat we ons geïnstalleerd hadden in dit aangename hotel zijn we met de bus naar het oude centrum gegaan om daar als eerste de wandeling over de stadsmuren te doen. Werkelijk fenomenaal. Hierdoor alleen al is Dubrovnik de toeristenmagneet die het is. De muren bieden fantastische uitzichten op het oude centrum en alles daaromheen.


Halverwege zijn we nog even gestopt voor een lekkere fruitddrinkcocktaildinges.


Aan de stadsmuren lag ook een galerij met moderne kunst van Kroatische schilders. Ook de moeite waard.


Na de aangename lunch in een restaurantje direct aan de stadsmuren hebben we nog wat musea en tentoonstellingen bezocht, waaronder het mooie rector paleis. Redelijk op tijd hebben we we de bus terug naar ons hotel genomen om daar nog een keer te gaan rennen. Een heerlijke 6,2km gerend rondom het schiereiland en dan nog wat extra.

Avondeten hebben we genoten in La Castile, dichtbij ons hotel en aanbevolen door Tripadvisor. Een prima restaurant!

– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: Vakantie