Gisteren aan het eind van de middag zijn we in Dubrovnic gearriveerd en kon onze vakantie echt beginnen. Met een korte, leuke wandeling vanuit ons hotel langs zee en een heerlijk diner met Kreeft als hoofdgerecht.

Vanochtend op tijd opgestaan om nog voor het ontbijt te kunnen rennen. We moeten tenslotte in vorm blijven met het oog op Moma over 2 weken. Een mooi en soms ook lastig (want hellingen, trappen en grote kiezels) rondje om het schiereiland waar ons hotel op lag, grotendeels over een heel mooi wandelpad langs het water. Hierna rustig ontbeten en nog wat rondgelopen voordat we inscheepten op de San Snova.

Heel bijzonder zo’n boot als verblijf. Een kleine kamer maar van alle gemakken voorzien. Ook verder alles aan boord wat we nodig hebben, inclusief een groot aantal fietsen op het dek. Na een uitgebreide kick-off door de gidsen zijn we naar de oude stad gegaan voor een rondleiding.

Die rondleiding was een belevenis op zich door de wat oudere gids die heel wat praatjes had. Dubrovnik heeft een hele mooie oude stad. Middeleeuws en volledig ommuurd. We zijn blij dat we ervoor kozen om volgende week nog wat extra dagen hier te spenderen. Heel apart trouwens om in een stad rond te lopen waar het nog maar 20 jaar geleden vet oorlog was.

Avondeten aan boord was erg lekker (Christel voegt nog toe dat het toetje heerlijk was) en vooral ook heel gezellig. Lekker gekletst met Eva uit Australië, Marianne uit Zwitserland en onze twee gidsen.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Anta Sugje,Dubrovnik,Kroatië

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Riant · 2013/10/06 op 23:06

Zit er fantastisch uit, geniet er maar van, groetjes RiAnt

Gesloten voor reacties.