Gisteren eindelijk weer eens een flink stuk gemountainbiked. We reden de 50km (eigenlijk 56km) van Groesbeeks Gruwelijkste, een toertocht voor het goede doel: de stichting ROAd4energy. Ondanks de hoge inschrijfkosten van €22,- per persoon, natuurlijk voor het goede doel, is het de organisatie gelukt om de limiet van 1500 ingeschreven deelnemers te bereiken. En dat ondanks dat deze toertocht pas voor de tweede keer georganiseerd werd. Voor dat inschrijfgeld mocht je trouwens na afloop wel nog aan de pasta-party deelnemen.

Waar staat nu dat Gruwelijkste voor? In ieder geval voor een gruwelijk mooie tocht, een gruwelijk gevarieerde tocht en een gruwelijk goed georganiseerde tocht. En de tocht was nog aardig zwaar ook, door allerlei bossen rondom Groesbeek en over allerlei brede en smalle paden. Leuk was ook dat er heel veel paden in zaten die wij helemaal niet kenden en daar zaten zeker niet de minste paden onder! Fantastisch dat ze dat zo voor elkaar kregen. Ook de pauze plek, bij het zweefvliegveld Malden, was prima georganiseerd. Kortom: we hebben gruwelijk genoten! Aan mijn smile op de foto’s is dat goed te zien ;-). Heel prettig ook om te constateren dat mijn conditie op dit moment helemaal prima is. Ondanks dat we op zaterdag nog 12,5km gerend hebben, was het allemaal goed te doen. Misschien moet ik toch maar eens voor een langere afstand gaan, alhoewel een totaal van 70km (incl. heen en terug naar Groesbeek) met 700 tot 800hm natuurlijk best aardig is.

Ik heb de GPS track van de tocht hier niet op de site gezet aangezien volgens mij hele delen van de route door gebied gaat wat normaal niet toegankelijk is. Het routekaartje van hieronder is alleen maar om ongeveer aan te geven hoe we gereden zijn en kan niet gebruikt worden om de route na te rijden.

1ste Colognes

1ste Colognes

1ste Colognes

1ste Colognes

Christel op de Koekeleklef afdaling

Christel op de Koekeleklef afdaling

Koekeleklef afdaling

Koekeleklef afdaling

Parcours

Parcours

 

Categorieën: Mountainbike