Lange tijd was het onzeker of we de haven van Dubrovnik überhaupt zonder verlaten. Toen de kapitein toch besloot om de haven te verlaten bleek het water ruwer dan verwacht. Dit leidde tot zeeziekte van mij en paniek vlak voor het ontbijt, door schuivende dekstoelen, koffiekopjes en ontbijtspullen. Eenmaal in de beschutting van enkele eilanden werd het gelukkig weer beter en konden we toch nog ontbijten. Ook mijn misselijkheid nam snel genoeg af. Het weer noopte wel tot aanpassing van het programma waardoor we vandaag het programma deden van een latere dag.

Eerste aanlegplaats was het eilandje Sipan waar, na preparatie van de fietsen (klikpedalen bevestigen, banden oppompen, zadels afstellen) we een eerste tocht maakten van 14km met een paar kleine stukjes onverhard die al iets van onze techniek vergden. Aangekomen bij een haventje, wat zelfs in lichte regen nog charmant was, hadden we even tijd om een cappuccino te nemen. We zaten net lang genoeg aan de koffie om weer te vertrekken tijdens een plensbui. Christel koos voor de snelste weg, over asfalt, terug naar de boot en ik voor de MTB route, waardoor nog een paar onverharde leuke kilometers werden toegevoegd.

Na een heerlijke lunch op de boot, tijdens welke we naar Slano op het vasteland voeren, en wat tijd voor ons zelf vertrokken we bij licht verbeterde weersomstandigheden voor de tweede fietstocht vandaag, een rondje van 26km. Volledig verhard, maar wel met aardig wat hoogtemeters. Met af en toe nog wat lichte regen, maar verder droog, was het eigenlijk een heerlijke fietsmiddag. De tocht ging door een rustig en mooi gebied. Mooie natuur en heerlijke kruidenluchten. De bewolking en mist zorgen toch ook weer voor aparte vergezichten. Het weer is even behelpen maar we maken er gewoon het beste van. Vandaag 40km totaal met ongeveer 850hm.

Met die regen en de vele klimstukken moeten we wel alle kleding naar afloop drogen. Ook daar is voor gezorgd. Was op de waslijnen neemt wat wind is het allemaal zo weer droog.

Het avondeten was net als gisteren lekker en gezellig. Nu nog even lekker buiten zitten op het achterdek (koud is het niet) in een kleine haven. Rustig wiegend met het geluid van klotsend water zullen we op tijd in bed liggen en geen problemen hebben om te slapen.


– Posted using BlogPress from my iPad