De laatste fietsdag. Maar eerst lekker buiten ontbijten (waar de wind soms een plastic stoel omblies) en daarna met een treintje van het vakantiepark naar het strand om even pootje te baden. Dus pas laat aan de fietstocht begonnen, maar geen probleem want de wind was wat gaan liggen dus ging het lekker vlot al werden we afgeremd door de stukken onverhard. Opvallend detail: we hebben gedurende de hele vakantie veel onverharde stukken gehad met veel stenen en diepe kuilen, maar geen enkele lekke band!

De eerste stop was Fuzeta. Mooi op tijd voor de lunch bij een barretje waar een grote gril buiten stond. We hebben daar twee verschillende soorten gegrilde vis gegeten (en netjes gedeeld). Na de lunch ging de route langs de Lagune op en langs heel veel zoutpannen. Daar hebben we ook eindelijk, onroze, flamingo’s gezien en heel veel miep-miep vogels. Via Olhão (waar we onze ijs plus special juice pauze hielden) ging het op Faro aan. De eerste indrukken van Faro zijn positief maar morgen gaan we het echt bekijken. Opvallend alvast: de Ooievaarsnesten her en der op palen en gebouwen.

Vanavond in ons hotel op het dakterras gegeten met een fantastisch uitzicht op de haven en de oude stad in de ondergaande zon.

Nog één dagje en dan is het alweer bye bye Algarve 🙁


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Riant · 2013/06/22 op 08:49

Nog een mooie dag en een goede reis naar huis tot horens. P.S.Trek je jas maar weer aan want de zomer is hier weer even voorbij, volgen de buienradar. Groetjes

Gesloten voor reacties.