Koffer en tassen zijn alweer uitgepakt en de eerste machines was opgehangen, maar toch nog even een verslag van gisteren. Omdat we een late terugvlucht hadden konden we nog van een dagje Faro genieten.

De dag begon met een ontbijt op het dakterras waar we ook ons diner op vrijdagavond genoten. Een heerlijke plek. De eerste foto laat het uitzicht van vrijdagavond zien. Na het inpakken zijn we via het VVV kantoor de oude stad ingelopen. De oude stad is eigenlijk maar een heel klein stukje van Faro dat voor een groot deel nog ommuurd is. Het is ook een heel rustig deel van Faro. Oude huizen, kerken, straatjes, wat terrasjes en een paar galeries. Meer is het niet, maar wel leuk en mooi. Het hart wordt gevormd door de kathedraal van Faro. Deze schijnt een mooi orgel te hebben dat de moeite van het bekijken waard is, maar blijkbaar vonden de katholieken van Faro dat gisterenochtend de hele tijd de mis gevierd moest worden, zodat wij toeristen er niet aan te pas kwamen. Als alternatief hebben we toen een Portugese gitaarrecital bezocht. Een man legde wat uit over de Portugese gitaar en de traditionele Fado-muziek aan de hand van visueel materiaal en speelde tussendoor allerlei stukken. Natuurlijk een aantal Fadonummers, maar ook een modernere eigen compositie en ander materiaal. Erg leuk en interessant!

Tenslotte hebben we de vakantie afgesloten met een zeer uitgebreide lunch in de schaduw van de kathedraal. Een overheerlijke Arroz Marisco met verse Kreeft. Uiteraard begeleid door een lekker glaasjs wijn.

Nog even shoppen en met de taxi naar de luchthaven (de transfer kwam niet opdagen dus zelf maar taxi geregeld). De terugvlucht was rustig en met een half uur vertraging kwamen we in Düsseldorf aan.

We kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie met heerlijke fietstochten, prettig fietsweer en lekker eten. Een aangename kennismaking met de Algarve.

Categorieën: Vakantie