We hadden de wekker een beetje vroeger gezet (7:30) om, indien we ons fit genoeg voelden, de skibus van 9:36 naar de Valisera lift te nemen. Dat hebben we dus gedaan! Dus toen stonden we om 10:15 op de piste. In het dal hing lage bewolking maar op de berg en dus op de pistes was het wederom heel mooi weer. Volop zon en temperaturen onder nul maar doordat er nauwelijks wind was zeker niet te koud.

De hele dag heerlijk kunnen skiën in dit uitgebreide gebied. Veel afwisselende pistes. Heerlijke blauwe en rode racebanen en ook nog een klein stukje zwart. Per ongeluk, dat dan weer wel. Ik dacht dat het blauw was en Christel constateerde onderaan dat het dan toch wel heel erg donker blauw was. Bleek inderdaad zwart te zijn, maar ging probleemloos. We konden ook een flink deel van het gebied bestrijken omdat we tijd genoeg hadden, zelf met een koffiepauze vanochtend en Jausen vanmiddag. Bij de Jausen hadden we Öpflküachli. De lezer mag zelf bedenken wat dit is. Probeer het eerst maar eens uit te spreken zonder je tong te breken ;-).

Ik voelde me de hele dag wat ‘wattig’ maar uiteindelijk had ik er tijdens het skiën geen last van. Dat ging juist erg goed. Terug in het hotel was ik wel heel erg moe maar volgens mij hebben achtereenvolgens een Glühwein, een hete douche en een uurtje onder de wol mij heel erg goed gedaan. Christel had vandaag sowieso weer de energie van een renpaard (bestaan er eigenlijk skipaarden?) dus die ging nog even zwemmen terwijl ik op bed lag. Als we morgen fris en fruitig wakker worden gaan we nog een keer naar dit super skigebied.

Een mooi begin van de dag

Een mooi begin van de dag

Wolken hangen in het dal

Wolken hangen in het dal

Heerlijke bergwereld

Heerlijke bergwereld

 

Categorieën: Wintersport