Ook dit jaar zijn we een weekendje naar Londen geweest in aansluiting op het Aia UK kerstdiner. Na een heerlijk kerstdiner zijn we vrijdag met de trein naar Londen vertrokken naar hetzelfde luxe, comfortabele en centraal gelegen hotel als vorig jaar (het Radisson Blu Edwardian in Mercer St). De middag hebben we gebruikt om voor het eerst, maar niet voor het laatst, het British Museum te bezoeken. Wat een mooi museum en heel bijzonder dat het gratis is. Wij hebben de Egyptische/Assyrische afdeling bekeken en daarna nog kort de Amerikaanse. Er is nog veel meer te zien maar dat bewaren we voor een volgende keer. We hebben op tijd gegeten in Chinatown (erg lekker maar heet) om daarna naar de musical ‘Let it be’ te gaan. Erg leuk, meer tussen een concert en een echte musical in, maar een mooi overzicht van de carrière van The Beatles en de nep Beatles deden goed hun best. Na nog even door de ietwat belachelijke M&M winkel (M&M World) gelopen te hebben, hebben we de avond afgesloten met een lekkere cocktail in de hotelbar.

Zaterdag rustig opgestaan en ontbeten bij Bill’s waar we vorig jaar ook al twee keer ontbeten hadden. Hierna naar Covent Garden gewandeld om daar wat rond te kijken en wat te shoppen (Christel) en om de Apple Store te bezoeken. Die ik bijna niet kon vinden dus. Geen reclame op de gevel en het geheel ziet eruit als een soort van galerij of bibliotheek maar wel erg mooi en heel leuk voor een Apple Fan Boy zoals ik. Buiten op het plein voor Covent Garden hadden we vervolgens het geluk om een hele leuke straattheater artiest aan het werk te zien: een clown op zijn éénwieler (unicycle). Het volgende filmpje is een samenvatting van zijn act.

Na dit leuke intermezzo zijn we naar de Southbank van de Themes gewandeld. Lekker flaneren over de kerstmarkt en langs restaurants en galerijtjes. In één van die galerijtjes was een expositie van Roger Hooper. Roger doet aan natuur- en wildlifefotografie, o.a. voor het WNF. Hele mooie foto’s en in één keer bedachten we dat wij nog voor de woonkamer wilden hebben. Wordt wel een keer tijd, we wonen er tenslotte pas (bijna) vijf jaar. Dus twee hele mooie foto’s uitgezocht en met Roger afgesproken dat hij ze verstuurd naar Nederland. Liever niet in het koffer meesjouwen. Tijd voor lunch in het Tate Modern Cafe! Tijdens de aangename lunch zagen we wel heel veel mensen verkleed als kerstman of kerstvrouw langskomen en uiteindelijk kwam een hele optocht aan in het Tate Modern. Ze verzamelden zich daar in een grote open ruimte om een boel lawaai te maken en te zingen, waarna ze het Tate Modern weer verlieten. Ik vroeg aan één van hen wat het was. Zijn antwoord: ‘Just a bunch of people dressed like Santa having a good time and getting drunk’. Dus. Mobiel internet bracht het echte antwoord, het bleek Santacon 2012 te zijn. Een grote optocht in London van iedereen die maar mee wilde doen met weinig regels. Deelnemers moesten gewoon lol willen maken maar geen rotzooi trappen en kerstmannen of -vrouwen kleding verplicht! Die kleding was overigens in allerlei varianten aanwezig, van vrij traditioneel tot verdomd sexy (voor de kerstvrouwen dan). Vervolgens een paar uurtjes in het Tate Modern doorgebracht middels een leuke rondleiding en zelf rondkijken. Ik blijk wel maar een beperkte hoeveelheid moderne kunst te kunnen verdragen op één dag! De avond hebben we uitermate aangenaam doorgebracht met een uitgebreid viergangen diner bij Vasco & Piero’s Pavilion Restaurant. Super lekker Italiaans eten!

Zondagochtend zijn we, met heel mooi weer, naar de London Eye gewandeld. Daar de Fast Track kaartjes gekocht om tijd te besparen. De London Eye was helemaal te gek. Indrukwekkend apparaat en hele mooie uitzichten. Gelukkig geen last van hoogtevrees. Voor de rest laat ik de foto’s maar spreken. Na de lunch hebben we uitgebreide de Cabinet War Rooms bekeken. Dit zijn de ruimtes waar het oorlogskabinet van Winston Churchill vandaan werkte. Het is gecombineerd met het Churchill museum en zeker de moeite waard. Ruim op tijd waren we op Stansted Airport om het weekend af te sluiten met een lekkere Sushi maaltijd.

Categorieën: Vakantie