Vandaag een tocht gereden die ons gisteren door de hoteleigenaar werd aangeraden. Eerst vanaf hotel Friedlwirt een kilometer of 7 vrij relaxed omhoog door een smal dal langs de Unkenbach op. Daarna vanaf even voor de Schwarzbergklamm een heel stuk steiler omhoog. De Schwarzbergklamm is een hele smalle kloof die je vanaf twee bruggen kunt bewonderen. Mooi maar lastig te fotograferen. Na de Klamm flink doorgeklommen tot op zo’n 1150 – 1200m. Vervolgens nog even relaxed stukje doorfietsen naar de Winklmoosalm waar we heerlijk in het zonnetje, het was wederom fantastisch fietsweer, gegeten hebben. Winklmoosalm had leuke toiletten zoals op de foto te zien is. Verder zagen we hier voor het eerste e-bike mountainbikes. Lijkt me nog wel een uitdaging in de bergen. Hoe ver kan je dan komen? En echt leuk is het niet om niet ondersteund te moeten trappen als de accu leeg is.

Na de pauze ging de route verder naar de Wildalm. Een paar kilometer vrij relaxed op en af en dan weer stevig klimmen tot boven de 1300m. Bij de Wildalm nog even het vervolg van de route nagevraagd. Dat vervolg bleek even een lastig stukje te hebben waar we moesten lopen maar kwam al snel uit op een bospad. Er volgde een heerlijke lange afdaling met mooie uitzichten naar Heutal. Vanaf daar verder over asfalt naar Unken. Met hoge snelheden door een heel fraai landschap met continu zicht op de bergen. Na even boodschappen gedaan te hebben in Unken terug bergop naar het hotel. Op het terras hebben we nog genoten van een koffie met heerlijke Apfelstrudel. Een mooie afsluiter van een afwisselende tocht (36km, 900+hm).

Na het avondeten hebben we nog ervaringen uitgewisseld met een groep Duitse bikers. Die waren erg enthousiast over de tocht die ze vandaag gereden hadden. En laat dat nu net de tocht zijn die wij morgen, weer met Monika als gids, gaan doen!


1 reactie

RiAnt · 2012/09/17 op 21:59

Wat een energie, fijne tocht morgen, Gr.

Gesloten voor reacties.