Vandaag de eerste gegidste MTB tour van deze vakantie. We vertrokken om 10:00 met Monika, onze gids voor vandaag en tevens eigenaresse (met de andere gids Bernard) van het hotel. Eerst lekker omlaag naar Unken, gevolgd door een stuk ‘vlak’ naar Reith waarna het begon te klimmen. Een lange grotendeels gelijkmatige klim over goede boswegen naar Mayrberg. Tussendoor een paar keer gestopt om van het mooie uitzicht te genieten. En één keer omdat Christel toch te snel begonnen was, ondanks de aanwijzigingen van Monika. In het zonnetje op de Mayrberg even een banaan en energiereep gegeten want er moest nog meer geklommen worden. Nu een stuk steiler (tot 18-20% toe) tot bijna aan de voet van de rotsige bergen boven Unken en Lofer. Dit stuk werd gevolg door een mooie uitdagende trail naar beneden. Niet te smal, maar uitdaging genoeg met geultjes, stenen, een paar scherpe bochten en dergelijke. Heerlijk maar het vergde wel concentratie. Na de trail volgde een bosweg en asfalt naar beneden naar Lofer. Heerlijk relaxed maar met grote snelheid (tot 50km/h) dalen door een super mooi landschap.

In Lofer was het Saalachtaler Bladlfest, een najaarsfeest rondom een lokale specialiteit, gefrituurde deeghapjes met allerlei zoete en hartige vullingen. Best lekker. In de drukte op straat gegeten met rondom ons heen muziek en veel klederdracht. Na nog even rondgelopen te hebben zijn we door het dal van de imposante Saalach rivier teruggereden naar Unken waarna een laatste stuk klim volgde naar Friedlwirt. Ongeveer 35km met 900hm. Daarom was het extra lekker om in een ligstoel nog even van de laatste zon te genieten met een heerlijk koel glas Holunderblütensaft.

Vanavond na het eten (niet bepaalde een lichte maar wel lekker maaltijd met spareribs en zuurkool) hebben we met Bernard route opties besproken voor morgen en de uiteindelijke route voor morgen bepaald. Vergelijkbaar wat zwaarte betreft met die van vandaag. We hebben er nu al weer zin in, maar eerst lekker slapen!
,


1 reactie

Liesbeth · 2012/09/17 op 22:38

En mooie koeien…

Gesloten voor reacties.