Vandaag aanwezig geweest met Bas bij de dames MTB race van de Olympische spelen. Een fantastisch parcours op Hadleigh Farm, dicht bij ons kantoor in Southend-on-Sea. Het beste weer wat de organisatie zich wensen kon. En wat een organisatie. Vriendelijke vrijwilligers, efficiënte en vriendelijke veiligheidscontrole, iedereen even enthousiast. Op Hadleigh Farm zelf konden we gewoon rondlopen om zodoende eerst het parcours wat te verkennen en een goede plek uit te zoeken. Er waren eigenlijk heel veel plaatsen waarvandaan je grote delen van het parcours kon zien dus het was eenvoudig om een goede plek te vinden maar het was dan weer moeilijk kiezen.

De wedstrijd zelf was uiteraard ook genieten. Mooi om te zien hoe hard de dames op zo’n parcours vooruit kunnen. Bas waarschuwde me al dat het morgen met de heren nog veel harder er aan toe zou gaan. Ik ben benieuwd. Al snel was duidelijk dat Julie Bresset (Frankrijk) niet te kloppen was. Daarachter was het echter erg spannend. Zou Sabine Spitz (Duitsland) of Georgia Gould (USA) het zilver winnen. Uiteindelijk was de doorgewinterde Spitz (die op eerdere spelen al goud en brons had gewonnen) te sterk voor haar concurrente.

Onderstaand een foto impressie van de dag, het parcours en de race. Hierin zijn ook nog een aantal foto’s opgenomen die door collega Sean gemaakt zijn.

Categorieën: Mountainbike