Ik heb de afgelopen tijd eindelijk de racefiets regelmatig gebruik. Eerst een paar leuke tochtjes in de omgeving van Malden. Vorig weekend vierden we Jurre’s verjaardag in Eindhoven. Dit bood voor mij de mogelijkheid om een lekker stukje op de racefiets te doen: naar Eindhoven en met de fiets achterop de auto weer terug. Een lekker tochtje, wel volledig tegen de wind in, van bijna 66km. En gisteren met de racefiets naar Tegelen waar de familie van Kempen een dagje uit had in het klimpark en in de buitenspeeltuin Klein Zwitserland. Ik had een leuke en mooie route uitgekozen van in totaal een heerlijke 82,5km. Met iets van 25,5 à 26km/h gemiddeld een redelijke snelheid. Snelheid werd wel gedrukt door grote stukken onverhard. Onderaan dit artikel zijn de routes te vinden die ik gereden heb.

Het gaat de laatste tijd ook erg goed met rennen. Verschillende keren 30 minuten aan één stuk gerend en nu twee keer 5km. Zowel Christel als ik kunnen dit goed aan maar Christel heeft duidelijk richting het einde van de 30 minuten meer over. Ze loopt de laatste 5 minuten echt harder. Haar gemiddelde komt daardoor al richting de 10km/h terwijl dat van mij nog onder de 9,5 km/h blijft hangen. Niet dat ik daar ontevreden mee ben overigens. Binnenkort gaan we een keer een 5km loop doen ergens niet te ver weg.

Afgelopen donderdag en vrijdag hadden we Anne, Lotte en (op donderdag) Olivier weer te logeren. Een paar heerlijke dagen. Op donderdag zijn we naar Irrland in Duitsland (bij Kevelaer) geweest. Een soort van doe-pretpark. Heel geschikt voor kinderen van allerlei leeftijden tot zo’n 12/13 jaar (denk ik). 30 voetbal velden groot heeft het echt alles te bieden: klimdingen, glijbanen, waterpret, zandpret, speeltoestellen en nog veel meer. Wij hebben nog niet de helft gezien en gaan dus zeker een keer terug. Als Anne en Lotte het voor het zeggen hadden gehad zouden ze vrijdag al terug zijn gegaan. Vrijdag was een heerlijk relaxte dag. Olivier werd door Opa en Oma ’s ochtends opgehaald. Anna en Lotte hebben de hele middag bij en met de buurmeisjes gespeeld. Geen omkijken naar! En zaterdag stond dan een soort van familie uitje op de agenda: Liesbeth, Nicole en Christel zouden gaan klimmen in het klimbos in Tegelen, waar Anna het kinderrondje klom. De rest, later aangevuld met Anna en met mij, heeft de dag in Klein Zwitserland doorgebracht. Zoals boven aangegeven ben ik er op de fiets naartoe gegaan en dus een stuk later gearriveerd. Eigenlijk voelden die paar dagen als een mini vakantie!

Download file: RK_20120729.gpx
Download file: RK_20120804.gpx