Vanochtend hebben we een tocht voor vandaag uitgekozen: vanuit Latsch via Castelbello (flink) omhoog naar even voor Sankt Martin im Kofel over asfalt. Dan over de Montesole singletrail terug naar Latsch. Deze was door het Duitse Bike Magazine uitgeroepen tot mooiste trail in de Alpen of zo.

Net begonnen aan de klim vanuit Castelbello bleek mijn voorste derailleur problemen te hebben. Ik kreeg hem voren niet op het kleinste blad en dat had ik toch wel lang nodig. Na heel veel prutsen is het ons gelukt om het weer goed (genoeg) te krijgen en konden we eindelijk echt gaan klimmen. We waren al laat vertrokken en verloren nog eens drie kwartier met sleutelen dus klommen we vol in de zon op het heetst van de dag. En aangezien het 30 graden was kunnen de brave lezers zich wel voorstellen dat wij peentjes (en alle andere mogelijke groenten) hebben gezweet. De klim zelf was ongeveer 10 km met ongeveer 900 hm te overbruggen. Met af en toe een stukje vlak en zelfs twee kleine stukjes dalen denk ik dat het zo ongeveer aan 10% ging. Maar wat een mooie uitzichten! Dat maakte het dat de inspanning niet voor niets was. Een stukje voor het einde van de klim (nog 250hm te gaan) hebben we (laat) gegeten in een heel klein Jausestation, Mairhof met wederom een mooi uitzicht.

Na deze pauze was het nog even en nog even en nog even klimmen om uiteindelijk, flink moe, aan onze singletrail naar beneden te beginnen. Poeh. Poeh. Het eerste stuk ging absoluut niet lekker. Heel smal (stuurbreed) en heel stenig met aan de linkerkant een afgrond van jewelste. Kortom: hele grote delen (nar schatting 75%) gelopen. Na dit eerste stuk nogmaals een Jausestation bezocht in de hoop dat Cola en Appelsap onze concentratie en energie weer terug zouden brengen. En dat deed het ook wel een beetje.

Na de break een stuk schotterweg wat steeds steiler en lastiger werd. Wel leuk om te rijden en goed te doen voor ons. Na een stukje draaiden we weer de trail op. We hebben nog even met andere bikers overlegd of we deze trail wel zouden doen, gezien onze ervaringen met het eerste stuk. Die bikers wisten dat het mooiste stuk nog moest komen en dachten dat het ook iets eenvoudiger zouden worden. Ze hadden gelijk! Een stuk beter te doen en heel erg mooi. Al snel volgde een hele flowige trail die relatief relaxed daalde langs de bergwand. Wel nog steeds regelmatig stenen maar we moesten nog maar voor korte stukken van de fiets. Van dit stuk hebben we zeker 80% of meer gereden. We kwamen ook nog over een hangbrug. Bijzonder om daar overheen te fietsen. Ik zou nog niet zo lang geleden doodsangsten hebben uitgestaan om daar over heen te lopen, laat staan te fietsen. Na nog wat stukjes flowige trail volgde nog een mooie afdaling over asfalt tussen de appelboomgaarden door om uiteindelijk, veel later dan de bedoeling was, in het hotel aan te komen.

Het galadiner (8 gangen!) smaakte ons prima! Wij vonden dat we het na 28km en 1100hm verdiend hadden.


2 reacties

Leon · 2011/06/27 op 21:58

Wij waren zo doodop dat we niet eens doorhadden (in eerste instantie dan) dat we aan het gala diner zaten!

Nicole · 2011/06/27 op 20:46

Hee tussen al die sportieve foto’s had ik een foto van jullie Galaoutfit 😉 ook wel leuk gevonden.

Gesloten voor reacties.