Wederom een techniektraining. Nu in het bikepark van Latsch met gids Roman Lipp. De training was gericht op het rijden van trails. Later zouden we hetgeen we geleerd hadden in de praktijk brengen. De training was weer leerzaam en ook weer erg vermoeiend. Geoefend werd met remmen op trails, bochten maken op trails, hindernissen nemen etc. Aansluitend hebben we een stukje trail gereden, waaronder een stuk Waalweg (pad langs een bewateringskanaaltje) tot de pauze in Latscher Hof. Rustig wat gegeten en gedronken om weer genoeg energie op te doen voor de middag.

Christel wilde we wat rustiger aan doen en had besloten om de Latscher Trailzauber dan maar niet mee te doen. Zij koos ervoor om lekker in de zon te liggen, wat te zwemmen in het zwembad van het hotel en nog wat boodschapjes te doen. Een uitgedunde groep (2  fietsen moesten naar de werkstatt vanwege allerlei gedoe met de bikes) begon aan de Trailzauber. Eerst een stukje trail en dan een vermoeiende en zware klim op asfalt tot het begin van de echte droomtrails. Nog wat zinnige tips gehad van Roman over zo energiezuinig mogelijk omhoog rijden (hopelijk onthou ik ze allemaal). Dat is overigens goed gelukt. De trails die hierna volgende waren allemaal heel mooi maar soms ook weer heel lastig. Ik heb gelukkig veel stukken kunnen rijden. Soms een paar meters ‘schieben’ maar dat viel te overzien. Ik leer blijkbaar steeds weer bij. Het allerlaatste stuk bevatte talrijke krappe haarspeldbochten die ik dus absoluut niet rijden kon (en met mij nog iemand van de groep). Dat bewaar ik dan maar tot volgend jaar. Lastig om dat te oefenen in Nederland! Nog even wat gedronken in de Latscher Hof en daarna met volle snelheid naar het hotel gezoefd. Ik kan heel goed zoeven want ging flink harder dan 50 km/h.

We hebben ons weer voor een tocht morgen ingeschreven (de Mittelvinschauer Trailmix) en … een rafting tocht geboekt voor aanstaande donderdag. Niveau: gemiddeld. En met wat geluk zijn we dan nog op tijd terug voor de wijnproeverij in het hotel. De rest van de week fietsen, eten en slapen we waarschijnlijk alleen maar. Dat kan natuurlijk slechter al zullen niet alle lezers dat met mij eens zijn.


1 reactie

RiAnt · 2011/06/28 op 21:30

Wat een energie hebben jullie zeg, we nemen er ons petje voor af!!!! Fijne dagen verder, heel veel groeten RiAnt

Gesloten voor reacties.