Vandaag vroeg opgestaan om de toertocht in Vlodrop te rijden van de ATB Club Grenzeloos. Christel zou weer meegaan. Gelijk even gecheckt op hun site en op de site van de NTFU of de tocht niet afgelast zou zijn maar nee … alles wees erop dat de tocht door zou gaan.

Aangekomen in Vlodrop (één uur rijden) bleek helaas dat de tocht last-minute alsnog afgelast was. Men had verzuimd de site bij te werken, waarvoor men zich overigens momenteel op de website uitgebreid verontschuldigd. De tocht was afgelast omdat er in het gebied meer dan 5cm sneeuw was gevallen en daardoor de route gevaarlijk zou kunnen zijn en zeker als er met veel mensen een spoor gereden zou zijn. Dat spoor is dan namelijk al snel glad. Valpartijen kunnen gewonden veroorzaken en die zijn dan weer heel lastig te repatrieren. Kortom: men besloot om het niet door te laten gaan.

We stonden even te overleggen wat te doen. Er waren meer bikers die voor niets afgereisd waren en onder hun bevond zich ook iemand die het gebied goed kende en de tocht samen met een vriend had willen rijden. Twan en Jules wilden ons wel op sleeptouw nemen en dus zijn we met zijn vieren alsnog gaan fietsen. Toch nog een leuke tocht gereden van zo’n 30km. Een erg mooi winters landschap. De paden waren doorgaans goed te doen. Alleen op de beklimmingen had ik -ondanks relatief lage bandenspanning- te weinig grip. Leuke paden, soms een paar technische stukje maar we hebben de meeste technische stukken en single trails vanwege de sneeuw vermeden.

Het was wel koud (begonnen met -5) maar dat wisten we vooraf en hadden we ons dus op kunnen kleden. Na 20km nog even bij een kroegje in het bos (bij Vlodrop Station) een warme choco gedronken. Konden we nog even wat terug doen voor Twan en Jules.

De organisatie is van plan om de tocht (onder voorbehoud) op 28 februari aanstaande alsnog te laten plaatsvinden. Hopelijk kunnen we dan op herhaling want dit gebied, waar we overigens vorig jaar nog een mooie winterwandeling gemaakt hebben, smaakt naar meer!

Download file: Vlodrop20100103_filtered.gpx
Categorieën: Mountainbike