Vanochtend heb ik de kersttocht in Schaijk gereden. Christel vond het verstandig om vanwege een fikse verkoudheid niet mee te gaan. Na even dubben toch maar besloten om dan in mijn eentje te gaan. Het weer voorspelde heel mooi te worden dus waarom niet. Een prima besteding van deze kerstochtend. Ik had me voorgenomen om de 30km ipv de 40km te doen, maar mijn benen wilde bij de eerste splitsing toch echt de 40km doen en wie kan zijn benen zoiets weigeren?

En het werd een bijzondere, zware en mooie tocht. Het weer was inderdaad erg mooi (strak blauw en fris maar niet te koud) en de flinke dooi van gisteren had in het gebied van de Herpense Duinen, waar de toertocht doorheen ging, nog niet al te heftig toegeslagen. Het was nog steeds een behoorlijk witte wereld. Leuk: mountainbiken in de sneeuw!Zwaar was het dus wel. Rijden door de sneeuw, rijden door een mengsel van sneeuw en zand en …. rijden over ijsplaten met of zonder een laagje zand of ander spul erboven op. Het was dus regelmatig oppassen geblazen maar echt gevaarlijke toestanden ben ik niet tegengekomen. Misschien omdat ik pas om 9:45 startte. Wel extra uitdagend! Om een aantal plekken was het vanwege de dooi van gisteren wel erg modderig maar dat kon de pret niet drukken.

Vlak voor de pauzeplaats (23,5km) kwamen Bas, Laura en consorten me nog voorbij gereden. Leuk om even met hen te kletsen tijdens de pauze. Overigens was het Laura’s verjaardag. Proficiat Laura! De laatste 10km waren toch wel aftellen, maar al met al kijk ik tevreden terug op een mooie bijzondere tocht. Volgend jaar hopelijk weer en dan met Christel.

Download file: Schaijk20091226_filtered.gpx

Let op: lees dit eerst als je de tracklog wilt downloaden.

Categorieën: Mountainbike

1 reactie

Laura Turpijn · 2009/12/27 op 20:15

Ha dappere krijger, toch ook weer heel thuis gekomen. Leuk stukje. Hoop dat Christel weer fitter is. Met deze bende in het bos is het maar goed dat jullie de nieuwe bikes nog niet hebben. Maar 2010 op de fully’s word vast genieten. Als ik je niet meer mocht zien, een heel mooi en fijne jaarwisseling.

Groetjes Laura

Gesloten voor reacties.