Vrijdag hebben we ons toerfietsen opgehaald bij de fietsenmaker. We hebben ze alvast laten pimpen voor de fietsvakantie. Nieuwe zadels (Sportourer Magnetika), bar ends, nieuwe handvaten, extra bidon op mijn fiets, nieuw fietspompje, nieuwe banden en een hele grote beurt. We zijn er klaar voor. Ahum … de fietsen zijn er klaar voor. Nu nog heel veel oefenen!

Zaterdag ben ik daarom maar weer eens een stukje op de toerfiets gaan rijden. Vanuit Malden langs de Maas richting Plasmolen en voorbij Milsbeek, dan langs restaurant de Diepen omhoog richting Bredeweg, door naar Groesbeek, via de Nijmeegse Baan naar de Heilige Landstichting, richting Berg en Dal, via de Zevenheuvelenweg weer naar Groesbeek en dan weer naar Malden. Een tochtje van zo’n 40 km. Met het super weer van afgelopen weekend … gewoon heerlijk. Helaas moest Christel rustiger aan doen omdat ze herstellende is van een griepje (of zoiets).

Zondag was het weer nog steeds erg mooi en dus maar weer de mtb gepakt. De rode route weer eens helemaal gedaan. Lag er fantastisch bij. Ik had verwacht wat meer problemen te hebben met conditie en tempo vasthouden maar ik kon de 34km (inclusief heen-en-weer rijden naar en van de route) toch zonder pauze rijden met een gemiddelde van tegen de 19km per uur. Ik ben niet ontevreden.

Vrijdag zijn we twaalf en een half jaar getrouwd en om dat te vieren gaan we een weekendje naar Schoorl. Lekker eten en relaxen hotel-restaurant Merlet. En de mbt’s gaan mee! Zo vaak zijn we niet in Schoorl en dit stelt ons eindelijk eens in de gelegenheid om de vaste route in de duinen aldaar te rijden. Die schijnt toch één van de leukste van Nederland te zijn. Nu maar hopen dat het weer een beetje meezit.