74,1kn – 4:44h

Op een na laatste vakantiedag vandaag. Gisteravond hebben we wat gepuzzeld op waar we vandaag naartoe zouden fietsen. Het werd een mooie etappe naar Ool bij Roermond waar we nu verblijven in B&B Ool Inclusive, een leuke B&B vlakbij de Maas. Morgen fietsen we naar Venlo om vanaf daar de trein naar Mook-Molenhoek te nemen. Is nu het plan in ieder geval.

We vertrokken na een heel uitgebreid ontbijt en gezellig praatje met de eigenaar. Dat is een van de vele voordelen van B&B’s ten opzichte van hotels, het persoonlijk contact. Eerste highlight was de Achelse Kluis, een klooster waar een of ander beroemd Belgisch biertje gemaakt wordt wat niet wegneemt dat een deel van het kloostercomplex op Nederlandse bodem ligt, dus misschien is het ook wel een Nederlands biertje. Maakt niets uit, wij houden niet van bier. De binnenplaats waar alle e-bikers koffie, en een enkeling bier, zat te drinken vonden wij niet interessant. Maar direct daarachter zag je de mooie poort en kerk en een informatiebord hoe het klooster WO1 was doorgekomen. Dat vonden wij wel weer een stop waard.
In Hamont kochten we heerlijke belegde broodjes voor een picknick. Die genoten we een heel stuk verder, zittend in het bos op het gras. De volgende stop was een ijsboerderij, nog net in België, een paar kilometer voor Thorn. Heerlijk ijs! In Wessem, even na Thorn, bezochten we nogmaals een terrasje maar nu voor een kopje koffie. Leuk om daar het net-niet-zuid-Limburgse dialect te horen.

Snel na Wessem verruilden we de grensroute voor de Maasroute. Langs de westelijke oever van de Maas togen we op Roermond aan. Vlak voor onze B&B werden we met een mini fietspontje overgezet. De B&B is weer leuk en zelfs schattig te noemen. En weer lekker ruim. We aten vanavond, het laatste avondmaal van deze trip, bij de Oolerhof. Het was een voortreffelijke en daarmee waardige culinaire afsluiter. En voor het eerst deze vakantie buiten gedineerd. Morgen nog een laatste stukje, 40km of zo, fietsen en dan zit de vakantie er weer op.

Download file: 15_Naar_Roermond.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

3 reacties

Leny · 2021/07/10 op 19:16

De vlinder op het broodje van Christel is een Phegeavlinder. Met dank aan de App
‘Obsidentify’

    Leon · 2021/07/10 op 22:37

    Van Christel: Dankjewel Leny!

RiAnt · 2021/07/09 op 23:25

Mooie bijna afsluiting met nog een mooie vlinder op bezoek gehad, welke ? Morgen hopelijk nog een mooi laatste stukje.goeden reis.

Gesloten voor reacties.