64,8km – 3:49h

We volgen nu al een paar dagen de Grensroute. Vandaag lag dat er wel heel dik bovenop. Ontbijten in België, koffiedrinken en lunchen in Nederland, tweede keer koffie en avondeten weer in België. In België geldt overigens nog wel een mondkapjesplicht op terrassen en binnen in de horeca, totdat je zit. De ene keer wordt dat overigens wat strenger toegepast dan de andere keer. Startpunt was Arendonk en eindpunt vandaag was Achel, een eind onder Valkenswaard.

De route was weer erg afwisselend. Veel stukken ging door mooie natuurgebieden waaronder vele kilometers over kronkelende fietspaden door afwisselend bos. Maar ook langs uitgestrekte grasgebieden met vennen. Een deel van de stukken door natuurgebieden reden we over mooie onverharde paden. De ochtendkoffie genoten we bij de Brandtoren waar ook een mooi maar op dit moment niet gebruikt klimbos bij was. En we lunchten in Herberg het Wilde Zwijn, nog net in Nederland. Vanaf het terras kon je de grenspalen en het ‘Welkom in België’ bord zien.

We fietsten ‘s middags ook nog kilometers langs een kanaal. Op zich wel aardig, maar het waren wel wat veel kilometers rechtuit. Meteen na het verlaten van het kanaal fietsten we langs een stroompje op waar we opeens twee schildpadden zagen zonnen. We weten bijna zeker dat die hier niet horen! Mooi waren ze wel. En ze zaten beide zo doodstil dat het minuten duurde voordat eentje zijn kopje een beetje draaide en we zeker wisten dat niemand voor de grap 2 beeldjes van schildpadden midden in het water had gezet.

We waren voor een keer ruim op tijd op onze bestemming zodat we nog tijd hadden voor een tweede koffiestop op een terras bij de kerk in Achel voordat we naar onze B&B, Mooi Achel, gingen. En weer hebben we een hele mooi en erg luxe B&B gevonden. Als je steeds zo laat boekt neem je wat er nog beschikbaar is en dat zijn dan vaak de duurste maar ook mooiste kamers!

Ondanks dat de eigenaresse van de B&B het ons afraadde zijn we bij een dichtbij gelegen Italiaanse restaurantje gaan eten. Andere restaurants waren verder weg gelegen, wat niet handig was in verband met het dreigende onweer, of hadden geen plek. Dat Italiaanse restaurantje was van een hele vreemde kerel, een echte Italiaan die een beetje dronken of stoned over kwam. Eerder grappig dan vervelend overigens. De pizza’s die we aten waren echter voortreffelijk. Echt top. Dus geen spijt en nog gezellig ook want een tijdje gekletst met een Nederlands stel wat er ook zat en al tientallen jaren in dat restaurant kwam.

We gaan zo dadelijk nog puzzelen op de route en bestemming voor morgen. A demain!

Download file: 14_Naar_Achel.gpx
Categorieën: FietsenVakantie