De reis ging vandaag weer verder, van Lake Coleridge naar Lake Tekapo. We reden een ontzettend mooie route die met de kilometer mooier werd. Maar voordat we het grootste stuk autorit reden hebben we eerst nog een hele mooie wandeling gemaakt, de Rakaia Gorge Trail. Een wandeling van 10,5 kilometer met meer dan 500 hoogtemeters. Deels met uitzicht op de rivier met hoge rotswanden erlangs en deels door een soort van jungle. Dat alles werd ook nog eens afgewisseld door stukjes die bijna mediterraan aandeden met ditto geuren. Bedenk daar nog eens allerlei leuke vogelgeluiden bij en je krijgt misschien een beetje een idee van onze wandeling. En ondanks dat het werkelijk fantastisch weer was (tegen de 20 graden met volop zon) en dat dit een drukke route heet te zijn kwamen we maar enkele tientallen mensen tegen. De route bood overigens nog diverse soorten uitdaging. Naast steil klimwerk moesten wat stroompjes overgestoken worden en hadden we een aantal modderige stukken te overwinnen. Gelukkig boden stenen en een enkele tak voldoende houvast om geen al te vieze schoenen te krijgen. Het keerpunt van de route was tevens een verrukkelijk picknick plekje.

We waren tegen 15:00 terug van de wandeling en moesten toen nog dik 2 uur rijden. Na een kwartiertje kwamen we bij een leuk café in Staveley uit dat ons door Daniel van de Lake Coleridge Lodge was aangeraden. Tijd voor een late lekkere lunch!

De route werd na Staveley al snel heel erg mooi en eigenlijk steeds mooier. Van vlak boerenland met groene hoge heggen om de wind te breken naar rollende heuvels en toen zaten we ineens in de bergen. Vlak voor Lake Tekapo kregen we nog een heel erg fraai panorama voorgeschoteld dat om een korte stop vroeg. Lake Tekapo bleek adembenemend mooi met zijn turquoise kleur veroorzaakt door rots dat vermalen is door de gletsjer een substantie zo fijn als bloem.

Ons verblijf hier is een super deluxe B&B, Alpine Suites on Lake Tekapo. Van alle gemakken voorzien en gerund door hele aardige mensen. Na het diner in een lokaal restaurant hebben we nog van de zonsondergang genoten bij The Church of the Good Shepherd. Men zegt dat dit het meeste gefotografeerde kerkje van Nieuw Zeeland is maar in Ierland vindt je zo’n kerkje om het andere dorp ;-).

Als we dit schrijven is het rond 23:00. We gaan zo nog een activiteit doen, een uurtje sterrenkijken bovenop Mt John! Daarover morgen meer.


1 reactie

Marie-Jose · 2019/02/02 op 19:48

Bekende foto’s. Leuk dat we op deze manier weer even in NZ zijn!
Marie-Jose en Ron

Gesloten voor reacties.