0km – rustdag

Vandaag hebben we rustig aan gedaan. Uiteraard, want het was onze rustdag. Maar rustig betekent niet helemaal niets doen. Waarom zouden we ook? Er is genoeg om van te genieten. En vandaag was dat meer cultureel van aard. Al lezende in een toeristisch blaadje over de streek waar we nu zitten zag ik dat Sankt Gallen wel de moeite waard zou kunnen zijn en vooral de kloosterwijk met oude bibliotheek. En dat werd dus het doel voor vanmiddag. Maar eerst nog deel één van de routeboekjes (Maastricht – Basel) en een boekje wat we cadeau kregen van GIPS en we nu uit hebben, naar ons thuisadres teruggestuurd. Hoeven we die grammen alvast niet over de Alpen te slepen ;-). 

Toen met de trein naar Sankt Gallen, een dik kwartier treinen van Rorschach vandaan. Daar eerst wat rondgelopen en de binnenstad bekeken. Zoals gewoonlijk mooie gebouwen en mooie gevels maar in dit geval vooral ook rijk versierde erkertjes en een zogenaamde ‘City Lounge’ om te relaxen middenin de stad. Na de lunch hebben we het kloosterkwartier bezocht. Erg fraai en vooral de oude bibliotheek was heel erg de moeite waard. Helaas mocht je daar niet binnen fotograferen, maar zoek maar net Google op ‘Stiftbibliothek Sankt Gallen’ en je vindt mooie beelden. Hierna ook nog de baroque kloosterkerk bekeken. En dan weer op ons gemak terug naar Rorschach waar we nog het Würthhaus en de tentoonstelling in het Würthhaus (mooie moderne kunst) hebben bekeken en tenslotte nog een stukje langs de Bodensee hebben gewandeld terug naar het hotel. 

Vanavond gegeten in een bijzonder restaurant, Mariaberg. Echt alles was goed aan dit restaurant. De bijzondere inrichting (misschien was het ooit een kapel), de vriendelijke en vrolijke bediening en uiteraard het eten. Top!

Het plan is om morgen richting Chur te fietsen. We gaan dan weer wat kilometers maken en komen dan echt in de bergen.


2 reacties

Lotte · 2016/06/05 op 19:12

Lieve Christel en Leon ik
denk dat ik op volleybal ga .
ik heb een meester
bij volleybal
en voor jullie weer een rustdag.
en we hebben bij de avondvierdaagse
gelopen en we hebben toen 4 avonden
gelopen de 7 en een half
en Olivier had een bericht gestuurd maar die staat er niet meer.
En ik weet al dat in groep 6 worden er maar 2 groepen 6 en nu zijn het er 3
groetjes van Lotte

Liesbeth van Kempen · 2016/06/05 op 19:02

hallo Christel en Leon
weer een rustige dag lekker luieren
morgen lekker veel fietsen
en ook bij ons is het mooi weer en ook voor jullie morgen
groetjes Olivier

Gesloten voor reacties.