En dan is de vakantie alweer bijna ten einde. Toen we vanochtend wakker werden en uit het raam keken werden we getrakteerd op besneeuwde bergen. Het was koud vannacht en met wat neerslag betekent dat een lage sneeuwgrens (niet ver boven de 2000m). Levert mooie plaatjes op en tegen de kou kunnen we ons kleden!

We hadden bedacht de route Val Roseg te rijden. Dit is een korte tocht vanuit Pontresina het Val Roseg in tot en met hotel restaurant Val Roseg en over dezelfde weg weer terug. Omdat dit kort en licht was heb ik met behulp van de mtb kaart en Garmin Basecamp een heenweg vanaf het hotel erbij bedacht en natuurlijk ook een terugweg. Ook heen- en terugweg volgden delen van gemarkeerde MTB routes. Het eerste stuk tot Sankt Moritz Bad kende een paar obstakels. Ten eerste werden in de buurt van het hotel bomen gekapt en moesten we dus voorzichtig om en over de bomen en takken heen. Een eindje verder namen we een stukje trail naar beneden. Ondanks dat dit een gemarkeerde wandelroute (en MTB route) was eindige die in de modder bij een dicht hek, 1m en 80cm hoog. Twee opties: terug gaan en een andere weg zoeken of toch maar het hek openwurmen (wat vast zat met twee kettingen en een touw). Eroverheen klimmen was voor wandelaars nog wel een optie maar is met de bike wat lastig. Open maken, bikes erdoor en weer dichtmaken was uiteindelijk de oplossing. Helaas waren bikes en schoenen ondertussen wel heel erg vies geworden. De rest van de aanrijroute was erg mooi over brede bospaden een een paar stukken single trail, waaronder eentje door een weiland.

De weg door het Val Roseg dal was een onverharde bosweg. Licht stijgend (200 meters omhoog over een lengte van 7km) en de enige hindernis werd gevormd door de soms wat ‘zuigende’ ondergrond. Maar wat een mooi dal! Steeds weer veranderd uitzicht op de Gletscher aan het (verre) einde van het dal en een heerlijk meanderend stroompje door het dal. En aan het einde van het dal het hotel restaurant Roseg met een fantastische Kuchen counter. Ideaal voor lunch dus! Één hoofdgerecht om te delen en dan nog lekker koffie met Kuchen en Tiramisu na. We konden ook nog lekker in het zonnetje zitten. Het was vandaag wel heel erg koud (max. temperatuur 9 graden) dus de dekentjes op het terras kwamen van pas.

Na de lunch nog even genoten van de fantastische panorama’s en toen weer terug naar Pontresina over dezelfde weg. Een weg trouwens die ook veel gebruikt wordt door paardenkoetsen, iets waar we over tientallen jaren wellicht gebruik van maken ;-). Vanaf Pontresina over een deels andere dan de heenweg maar wederom hele mooie route terug naar Sankt Moritz Bad. Om vanaf daar naar het hotel te komen zouden we eigenlijk nog wat hoogtemeters moeten maken over asfalt waar we al tig keer over gereden waren, met auto en fiets. Maar er was een mooi alternatief: met de kabelbaan naar boven en dan een kort stukje afdalend met mooie uitzichten terug naar het hotel. En met de gastenkaart was gebruik van de Signal Cabinelift gratis; alleen voor de bikes moest betaald worden. Met 35 kilometers en 700 hoogtemeters was het vandaag een hele relaxte tocht.

Na onze fietsen grondig schoongemaakt te hebben besloten we de vakantie af te sluiten op het terras van het hotel, lekker beschermd tegen de koude wind achter glas, met een heerlijk glas Hugo!


1 reactie

Riant · 2014/09/12 op 21:59

Wat fantastisch! Morgen een goede reis naar huis voor jullie dat hopen wij . Welterusten en groetjes

Gesloten voor reacties.