Anna met haar fiets

Anna met haar fiets

Het stond al langer op de planning. Een keertje mountainbiken met Anna. Ze heeft een soort van kinder-mountainbike met 6 versnellingen en dikke banden. Geschikt dus om een keer kennis te maken met onze geliefde sport. We besloten om naar Heumensoord te fietsen en daar een stukje groene route te rijden om eens te zien hoe het zou gaan. En meteen bleek dat Anna dit heel leek vindt. Terwijl we over de single-tracks met wortels en wat kuilen reden, keek ik een keer achterom hoe het ging en zag ik een grijns van oor tot oor!

 

 

Afdaling over wortels

Afdaling over wortels

Over de eerste obstakels kwam ze erg goed zodat we besloten om het eerste heuvelruggetje op de groen route (vanuit Malden gezien) maar eens te proberen. Naar boven rijden ging goed, evenals de hobbels en kuilen die daarna volgden. Slechts de kuil met veel wortels (naar beneden en weer naar boven) liep ze. Op het uiteinde van dit stukje kun je ofwel flauw naar beneden naar rechts draaiend, ofwel steil naar beneden over een paar wortels. Anna mocht kiezen en ze koos dus voor het steile stukje. Dat ging dus ook goed en gecontroleerd. Helaas stond beneden Christel een beetje in de weg terwijl ze foto’s maakte. Anna remde en ging dus alsnog onderuit. Deze lichte val was meteen de laatste van de dag!

Hierna hebben we ook de andere heuvelruggetjes van de U rondom de zandvlakte gereden. Slechts aan het einde (bij de drops) heeft ze weer een klein stukje gelopen. Hierna stukje rustig aan gedaan en de wat hogere heuvelrug verderop even overgeslagen. Verderop ligt er langs de groene route nog een leuk rondje over wat bultjes welke erg geschikt is om te oefenen. Anna reed eerst een paar keer een helft van het rondje met een klimmetje en een stukje naar beneden over wat wortels. Dat ging haar wederom goed af. Na een korte pauze zei ik haar dat we ook een heel rondje konden proberen met een wat lastiger klimmetje aan het begin maar gevolgd door een leuke afdaling met bocht. Dat leek haar wel wat. Ik gaf haar als tip om het klimmetje maar te lopen maar dat ze ook mocht proberen te fietsen en te kijken hoever ze kwam. Helemaal tot boven dus! Waarna ze daarna lekker hard naar beneden zoefde om een mooie bocht te maken. Zo leuk, dat die ronde dus tig keer gereden werd. Gaf meteen mogelijkheid om even nog wat foto’s en een filmpje te maken.

Lekker oefenen

Lekker oefenen

Lekker oefenen

Lekker oefenen

Tenslotte zijn we over de racebaan langs het spoor naar het zweefvliegveld gereden. Ook leuk en geschikt voor oom Leon om even met de iPhone een filmpje te maken. Vanaf het zweefvliegveld weer via de groene route door het bos terug gereden. Anna vond het allemaal prachtig en wil dit wel vaker doen. Enige wat ze een beetje jammer vond was dat het erg droog was in het bos. Geen noemenswaardige modder en dat leek haar eigenlijk ook wel leuk!

Hierbeneden een filmpje met een impressie van het mountainbiken, incl daarin de onderweg opgenomen filmpjes.

Categorieën: Mountainbike

1 reactie

Oma · 2013/08/11 op 19:52

wat een energie, kon ik dat ook nog maar!!!!!!!!!!!!

Gesloten voor reacties.