Vandaag weer eens een hardloopwedstrijd gelopen, de 5 van Wijchen, een wedstrijd over 5 (duh!) kilometer. Christel had zich ook ingeschreven maar kon helaas niet meedoen omdat ze niet helemaal lekker was. Ze was wel meegekomen om me aan te moedigen.

Een paar weken voor onze vakantie in juni was ik geblesseerd geraakt aan mijn knie. Waarschijnlijk door overbelasting. Na een aantal weken rust leek het weer goed te zijn maar op advies van collega Sean Briscomb toch maar besloten om pas weer na de vakantie te gaan rennen. Tijdens de fietsvakantie konden mijn spieren in mijn benen en in de knieën nog aansterken. Al met al echter een week of 7 niet gerend. Dus na de vakantie weer rustig begonnen met opbouwen. Echt weer beginnen met korte stukken hardlopen afgewisseld met wandelen. En dan steeds langere stukken hardlopen en kortere stukken wandelen totdat ik een maand geleden ongeveer weer een half uur achter elkaar kon hardlopen. Opmerkelijk is wel dat ik sindsdien sneller ren dan voor mijn blessure. Ik denk dat dit komt doordat die opbouwtraining de vorm van interval trainingen aannam en omdat ik vaak drie keer heb gerend ipv de twee keer per week voor mijn blessure. De interval trainingen zet ik trouwens door. Voelt goed en volgend mij gaat mijn snelheid nog steeds een beetje omhoog.

Het doel van dit alles is het rennen van een aantal wedstrijden zo aan het einde van de zomer en in de herfst. Vandaag dus de 5 van Wijchen, op 11 september de Bruggenloop in Nijmegen (7km), op 20 oktober de 10km van Molenhoeks Makkie en dan op 17 November de ultieme race voor mij, de Zevenheuvelenloop (15km).

De 5 van Wijchen dus. Een leuk rondje van 2,5km dat twee keer werd gelopen. Met start en finish op de atletiekbaan van Wijchen en vervolgens een leuk afwisselend parcours over kleine weggetjes en met een doorsteek van 80m door het Maaswaal College.

Parcours 5 van Wijchen

Parcours 5 van Wijchen

De race liep heel erg lekker voor mij. De toegenomen snelheid en conditie bleek tijdens de hele race. Ik kon lekker doorlopen en het tweede deel nog wat sneller lopen dan het eerste deel. Waar ik in het begin uiteraard nog veelvuldig werd ingehaald heb ik zelf in de tweede ronde verschillende mensen ingehaald. Een lekker gevoel. Tijdens mijn eerste doorkomst zag ik dat ik op koers lag voor een eindtijd van onder de 28 minuten. Vooraf had ik 28 minuten als doel gesteld. Dat zou een flinke verbetering van mijn PR, gelopen tijdens de Bosloop Malden eind 2012, zijn van 1:20 sec of zo. Omdat ik mijn tempo kon vasthouden en zelfs nog even wat kon versnellen (niet dat het niet erg zwaar werd op het einde) kwam ik uiteindelijk uit een op bruto tijd van zo’n 27:25. De netto tijd schat ik op zo’n 27:15, maar zal ik hier vermelden zodra die op de site staat.

Voor de race

Voor de race

Vlak voor de finish

Vlak voor de finish

Doorkomst schoolgebouw

Doorkomst schoolgebouw

Doorkomst schoolgebouw

Doorkomst schoolgebouw

Finish foto

Finish foto

[Update 25-8] De officiële uitslag is bekend. Ik had een bruto tijd van 27:23 en een netto tijd van 27:06, waarmee ik dus uitermate tevreden ben. 2:15 sneller dan mijn vorige PR. Hield ik enige tijd geleden niet voor mogelijk. Met die tijd was ik 177e van de 258 recreanten (alle leeftijden, m+v). Nog zeker 25 mannen zijn achter mij geëindigd.

Categorieën: Hardlopen