Poeh poeh. Het was vroeg opstaan vandaag. De wekker ging om 4:05 om ervoor te zorgen dat we 5:45 ingecheckt zouden zijn. De vlucht was redelijk op tijd en verder weinig over te melden dus rond 10:00 landden we op Madeira. Een bijzondere landing omdat je echt over de zee komt aanvliegen en de landingsbaan pal naast de zee ligt.

Even snel lunch gekocht en huurauto opgehaald. Er bleef voldoende tijd over voor een eerste wandeling, over de ruige en droge oostelijke punt van Madeira. Op en af over de imponerende rotskust. Hoge kliffen rijzen bijna verticaal uit de zee op. Metershoge golven zorgen voor een spectaculaire branding. De rotsen zorgen daarnaast voor mooie kleurschakeringen.

In het begin van de wandeling was het nog een beetje fris en regende het zelfs even (neem dat ‘even’ letterlijk, meer dan 2 minuten zal het niet geweest zijn). Op deze landtong heeft de wind vrij spel en dat was goed te merken, de vouwen waaiden uit onze broeken! Tijdens de lunch, waarvoor we een tweetal vlakke stenen met mooi uitzicht op de branding vonden, zochten een handvol hagedissen toenadering. Ze deden tientallen pogingen om vriendjes met ons te worden. De brutaalsten renden over schoenen en rugzakken heen. Misschien een idee: een hagedis als huisdier? Even verderop zagen we echt een complete kudde van deze dieren. Op de foto zijn er heel wat te zien. Wij kwamen tot 18, maar mogelijk dat we de tel kwijt zijn geraakt.

Het verste punt van de wandeling hield een flinke klim in vanuit het Casa Da Sardinha naar een nabijgelegen top. Even flink aanzetten en we worden beloond met een heel mooi uitzicht. Delen hiervan zijn op de foto’s goed te zien. De terugweg ging lekker relaxed met nog een korte, extreem winderige, pauze.

Tenslotte met de auto, een zeer basis uitgevoerde Nissan Micra (ik weet het, ik ben verwend), naar ons eerste hotel, Solar de Boaventura in … Boaventura. In goede Stapreizen traditie een heel charmant hotel. Vanavond maar eens kijken of ze ook kunnen koken.

En dit is de route zoals we die gelopen hebben: 

Download file: madeira1.gpx

Categorieën: VakantieWandelen

1 reactie

RiAnt · 2012/05/19 op 20:52

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen, weer een heel ander landschap op de foto’s te zien.
Geniet ervan Doei!!!!!!!!!!!

Gesloten voor reacties.